• Samsung houdt op 14 januari een virtueel evenement. Daarin kondigt het Zuid-Koreaanse bedrijf waarschijnlijk de nieuwe Galaxy-smartphones aan.
  • Samsung onthult nieuwe apparaten meestal in februari, maar zou door de lancering te vervroegen marktaandeel willen afsnoepen van Huawei en Apple.
  • Volgens gelekte informatie zal Samsung volgende week de Galaxy S21-serie aankondigen, waaronder de S21, de S21+ en de premium Galaxy S21 Ultra.

Samsung kondigde maandag een virtueel evenement aan voor volgende week, waar naar verwachting de nieuwe Galaxy-telefoons worden onthuld.

Het evenement heet Unpacked 2021 en zal op 14 januari om 16 uur Nederlandse tijd worden uitgezonden op de website van Samsung, staat in een persbericht van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Samsung presenteert zijn nieuwe Galaxy-smartphones normaal gesproken in februari rond het Mobile World Congress. 

Verschillende bronnen zeiden in november al tegen Reuters dat Samsung zijn Galaxy S-smartphones mogelijk eerder dan verwacht zou introduceren om marktaandeel van Huawei en Apple af te snoepen.

Hoewel Samsung nauwelijks concreet wordt in het persbericht, zal volgende week volgens verschillende media de nieuwe serie Galaxy S21-toestellen worden aangekondigd tijdens de livestream, waaronder de S21, de S21+ en de premium Galaxy S21 Ultra.

Die apparaten komen in drie verschillende formaten en zullen de Samsung Galaxy S20-toestellen opvolgen. Ze worden uitgerust met een camerasysteem met drie lenzen. Die is al geblurd te zien in een video die het persbericht van Samsung begeleidde. 

 

Bij de S21 Ultra wordt volgens verschillende media ook een S Pen geleverd, een accessoire die eerder alleen bij de Samsung Galaxy Note zat. 

Samsung heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar van Business Insider op de speculaties over de lancering van de Galaxy S21.

“In het afgelopen jaar heeft mobiele technologie een centrale plek gekregen in het dagelijks leven, nu mensen veelal op afstand werken en meer tijd thuis doorbrengen”, stelt het bedrijf in een maandag op de website gepubliceerde verklaring.

Lees meer over smartphones: