Fractievoorzitter Diederik Samsom van de PvdA blijft hameren op nivellering, ook al zitten daar nadelen aan. Linkse idealen gaan over meer dan banen, vindt hij. “Dat is het hele probleem.”

Dat zegt hij zaterdag in De Telegraaf.

“De impact van een eerlijker inkomensverdeling op de economie is gelukkig heel klein. Ik geloof dat het een paar duizend banen is in de modellen van het Centraal Planbureau, in 2035”, aldus Samsom.

Juist in crisistijd is een eerlijke inkomensverdeling cruciaal voor het draagvlak, aldus de PvdA-leider. “Als je bijvoorbeeld straks 6 miljard extra bezuinigt, dan tref je altijd de lage inkomens daar het hardste mee. Juist in crisistijd wil ik ervoor zorgen dat mensen met de laagste inkomens niet de dupe worden.”

Linkse idealen gaan over meer dan banen, vindt hij. “Dat is het hele probleem.”

Reacties via Twitter

"PvdA nivelleert NL kapot en de VVD staat erbij, kijkt ernaar en laat het gebeuren. Rutte schoffeert kiezers opnieuw", twitterde Geert Wilders van de PVV. "'t Zal je baan maar zijn. Partij van de Arbeidsloosheid", aldus Harry van Bommel van de SP ook in een tweet.

En Sybrand Buma van het CDA twitterde ook al een reactie: "Diederik Samsom geeft in Telegraaf nu zelf ook toe: nivelleringsbeleid Rutte-2 kost banen" en "Mensen vragen om banen, niet om nivelleren".

Lees ook op Z24

Matthijs Bouman: nivelleren is niet gratis

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl