De cryptomarkt kreeg dit jaar forse klappen, maar als je kijkt naar de huidige koersniveaus van de bitcoin, dan is de belangrijkste cryptomunt nog altijd pakweg drie keer zoveel waard als vijf jaar geleden. Ben je dan niet aan de late kant als je nu nog wilt starten met beleggen in crypto?

Volgens Samara Hegeman van de professionele cryptobelegger Icoinic is dat niet het geval: “Als je kijkt naar de onderliggende blockchaintechnologie, dan staan we juist nog aan het begin van de ontwikkeling van een breder ecosysteem. Je bent nog niet te laat om te starten. Overheden zijn bezig om meer regelgeving voor crypto te ontwerpen, dus ook op dat vlak komt er nog veel aan.”

Tijdens de online talkshow Business Insider Live: Crypto! gaf Hegeman onlangs aan dat ze zelf vanuit risicoperspectief de voorkeur geeft aan 1 tot 3 procent van je vermogen beleggen in crypto: “Maar dat is heel persoonlijk en sterk afhankelijk van je de mate waarin je als belegger risico wilt nemen. Op het moment dat de cryptomarkt meer volwassen wordt, kan dat aanleiding zijn om daar een groter deel van je vermogen in te beleggen.”

Op 20 oktober bespraken topexperts de kansen en risico’s voor beleggers in de online talkshow Business Insider Live: Crypto!

Presentator Joost Hoebink verwelkomde CEO Marleen Evertsz van de alternatieve beurs Nxchange, Patricia Bogaerts van Fem-Invest en Samara Hegeman van de professionele cryptobelegger Icoinic. Aan tafel ging het gesprek over de vraag hoe beleggers zich moeten positioneren in de huidige markt.

In bredere zin gingen de experts ook in op vragen als: wat is verstandig als je serieus aan de slag wilt met financiële planning?

Ook gaf country Manager Hugo Suidgeest van spaar- en beleggingsplatform Trade Republic zijn visie op de markt. En cryptotrader Elroy Heisterkamp gaf 5 tips over hoe je als belegger kunt omgaan met een bear market. Als speciale gast gaf Didi Taihuttu, de bekendste Nederlandse cryptobelegger, zijn visie op de toekomst van de bitcoin.

Bekijk hier de hele uitzending terug!

Business Insider Live: Crypto is mede mogelijk gemaakt door Litebit Wil je beginnen met investeren in Bitcoin, Ethereum en 80+ andere crypto? Dat kan bij LiteBit. Dit van origine Nederlandse crypto platform dat geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank maakt crypto handelen eenvoudig. Je kunt hier crypto kopen, verkopen, staken en bewaren. Veilig, makkelijk en snel. Start hier direct met traden.