De gevallen cryptomiljardair Sam Bankman-Fried wordt vastgehouden in een beruchte gevangenis op de Bahama’s, maar zijn familie hoopt volgens persbureau Bloomberg nog steeds dat aan zijn dieetwensen voldaan kan worden.

De oprichter van cryptofirma FTX zal tot februari in de gevangenis Fox Hill in Nassau moeten blijven, nadat een rechter hem dinsdag vrijlating op borgtocht weigerde.

Bankman-Fried zal zijn uitlevering aan de Verenigde Staten in hechtenis moeten afwachten. Hij werd opgepakt op de Bahama’s, nadat hij in de VS was aangeklaagd voor onder meer fraude en witwassen.

Volgens bronnen van Bloomberg heeft Bankman-Fried een eigen kamer in het zwaarst beveiligde deel van Fox Hill en kan hij vanwege het coronaprotocol geen bezoek ontvangen. Zijn familie zou dinsdag naar de gevangenis hebben gebeld om te vragen of hij veganistische maaltijden kan krijgen.

Volgens verschillende media is Fox Hill overvol en is er te weinig personeel. Gevangenen zeggen dat ze hun behoefte in emmers moeten doen en tussen ratten en maden moeten leven, zo stond in een mensenrechtenrapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken uit 2021. Ook zeggen gevangenen dat ze slecht en weinig eten krijgen.

Advocaten van Bankman-Fried hebben zijn veganistische dieet aangevoerd als reden om hem vrij te laten, meldde de nieuwssite CoinDesk dinsdag. Ze vroegen de rechter Bankman-Fried tegen een borg van 250.000 dollar vrij te laten, zodat hij vegan kan blijven eten en kan blijven mediteren.

Het is niet duidelijk welk familielid van Bankman-Fried naar de gevangenis heeft gebeld om te vragen naar veganistische maaltijden, maar de beide ouders van de voormalig CEO van FTX waren aanwezig bij de hoorzitting op de Bahama's.

De vader en moeder van Bankman-Fried zijn allebei hoogleraar rechten aan Stanford. Volgens CoinDesk lachte zijn moeder schamper tijdens de zitting, toen haar zoon "een voortvluchtige" werd genoemd.

Andere bekende familieleden zijn broer Gabriel en zijn tante Linda. Laatstgenoemde is decaan is aan Amerikaanse Columbia University.

LEES OOK: Sam Bankman-Fried kocht met zijn omgevallen cryptobedrijf FTX voor bijna $100 miljoen aan vastgoed op de Bahama’s: vooral luxe huizen aan het strand