Premium content ophalen
  • Door de coronapandemie waren in 2020 een aantal trends te zien op de arbeidsmarkt in de juridische sector.
  • Wat dat betekent voor het salaris van juridisch specialisten toont onderzoek van recruitmentorganisatie Robert Walters.
  • Business Insider zet hier de salarisindicatie voor acht populaire juridische functies uit het onderzoek op een rij.

In 2020 heeft de coronapandemie toegeslagen en dat heeft effect op de arbeidsmarkt in de juridische sector. Wat betekent dat voor de salarissen? Business Insider neemt de beloning voor verschillende populaire juridische functies door.

Afgelopen jaar waren een aantal duidelijke trends te zien in de juridische sector, zegt Joyce Toeset, manager Legal Recruitment van recruitmentorganisatie Robert Walters. Het bedrijf heeft de salarisontwikkeling in verschillende sectoren bijgehouden in zijn Salary Survey 2021.

Volgens Toeset was er door de coronacrisis vooral vraag naar specialisten op het gebied van arbeidsrecht, insolventierecht en experts op het gebied van herstructureringen en financieringen. “In onzekere tijden is een goede legal-afdeling van groot belang en dat zagen we vorig jaar terug in het aantal vacatures”, aldus Toeset in een toelichting op het salarisonderzoek voor de juridische sector.

Veel vraag naar junior en mid-level functies

Premium content ophalen