Ryanair heeft na een grote roosterfout heel wat goed te maken en stunt nu met ticketprijzen.

Vanaf Eindhoven zijn er goedkope vluchten te vinden naar Spanje, Italië, Tsjechië en Polen voor minder dan 10 euro. Ook een enkeltje Bari of Barcelona is vanaf Maastricht nog geen tientje.

Ryanair heeft een week van totale chaos achter de rug waarin het honderden vluchten moest cancelen vanwege een gebrek aan piloten.

Om het beschadigde imago te herstellen biedt de budgetmaatschappij nu een miljoen stoeltjes aan voor tussen oktober en februari vanaf 9,99 pond of 9,79 euro voor een enkele reis.

Vanaf de luchthavens rond Londen kun je goedkoop vliegen naar bijvoorbeeld Lorient in het noordwesten van Frankrijk, naar Aalborg in Denemarken en Gdansk in Polen.

Vanaf Eindhoven en Maastricht zijn tickets naar diverse Italiaanse, Spaanse, Franse en Britse steden gunstig geprijsd. Dit is een greep uit de aanbiedingen van Ryanair op dit moment:

 

Een fout bij het maken van het rooster leidde ertoe dat het bedrijf zes weken lang tot 50 vluchten per dag moest cancelen vanwege een gebrek aan piloten.

CEO Michael O’Leary heeft toegegeven dat zijn bedrijf er een potje van heeft gemaakt, maar het is hem ook nog niet gelukt om de crisis op te lossen door andere piloten in te zetten.