• RTL Group overweegt haar dochter RTL Nederland te verkopen, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.
  • VodafoneZiggo en DPG Media zouden interesse hebben. Die laatste laat weten nergens bij betrokken te zijn.
  • RTL Groep gaat niet in op de geruchten, maar eerder stelde RTL al dat er argumenten zijn voor consolidatie in het Europese medialandschap.

RTL Group, het moederbedrijf van diverse Nederlandse tv-zenders zoals RTL 4 en RTL 5, overweegt naar verluidt RTL Nederland te verkopen.

De Belgische tak van RTL zou daarnaast al in de etalage zijn gezet, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd op basis van ingewijden.

RTL Group wil niet reageren op de geruchten. Wel kijkt het mediaconcern volgens een woordvoerder voortdurend naar zijn opties voor zijn lokale dochters. Eerder stelde RTL al dat er argumenten zijn voor een consolidatie in het Europese medialandschap.

RTL Nederland wordt als een aparte grote markt gezien door het moederbedrijf, schrijft De Tijd. De omzet van RTL Nederland viel in coronajaar 2020 slechts met 4 procent terug naar 476 miljoen euro. De aangepaste brutobedrijfswinst ging er zelfs – als enige divisie van RTL – op vooruit met 7,4 procent.

'Interesse van VodafoneZiggo en DPG Media'

Over het idee om RTL Nederland te verkopen meldt De Tijd niets concreets. Volgens informatie van de krant zouden VodafoneZiggo en DPG Media geïnteresseerd zijn.

Maar DPG, dat in Nederland eigenaar is van kranten als de Volkskrant en het AD, liet al aan De Tijd weten dat de mediagroep op geen enkel dossier actief is en bij geen enkel proces betrokken is.

RTL is in het Franstalige deel van België een grote mediapartij, met meerdere televisie- en radiozenders. De Franse RTL-dochter M6 zou eerder al in de etalage zijn gezet.

De Belgische tak zou aanvankelijk met M6 aangeboden zijn, maar nu zou ook bekeken worden of het apart naar de markt kan worden gebracht.

Mogelijke overnamekandidaten voor de Belgische tak lijken volgens De Tijd de Vlaamse televisiegroep SBS, die in handen is van Telenet, en Rossel, de eigenaar van de Franstalige Belgische krant Le Soir.

LEES OOK: RTL ziet tv-kijker in Nederland sneller afhaken dan elders in Europa