Tennisser Roger Federer is zich aan het voorbereiden op zijn pensioen.

Hij heeft 20 keer de Grand Slam gewonnen en is na 37 jaar in de eindfase van zijn carrière beland, ook al won hij begin dit jaar nog voor de zesde keer The Australian Open.

Na jarenlang toptennis gaat hij hele andere dingen doen.

In een interview met de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung vertelt Federer dat hij een oud busje heeft gekocht en van plan is daarmee door Europa te gaan rondrijden als hij zijn tennisracket eenmaal aan de wilgen heeft gehangen.

“Na mijn carrière ga ik niet op de bank hangen”, zegt hij. “Ik heb onlangs een oud autobusje gekocht uit de jaren ’60. Ik heb er zin in om erin rond te gaan rijden. Europa is klein en alles is makkelijk bereikbaar. Reizen is makkelijker dan ooit.”

Op de ATP Tour komt Federer natuurlijk regelmatig in grote Europese steden als Londen, Parijs, Rotterdam, Wenen en München. Maar hij heeft dan nooit echt de gelegenheid de toerist uit te hangen omdat hij veel te druk bezig is met het binnenslepen van titels.

"Ik zou alle steden en landen willen bezoeken waar ik actief ben geweest als tennisser, maar dan compleet ontspannen en zonder de druk van het moeten presteren", vertelt hij.

Federer zei niets over wanneer hij van plan is dat te doenn, maar heel snel zal dat waarschijnlijk niet zijn. Hij zegt nog altijd te genieten van de ATP Tour en is op dit moment actief op de Swiss Indoors in Basel in zijn thuisland Zwitserland. Hij won dat toernooi al acht keer.

Federer versloeg dinsdag Filip Krajinović en speelt deze donderdag tegen Jan-Lennard Struff om een plekje in de kwartfinale.