De Duitse investeerder Rocket Internet, die donderdag naar de beurs gaat, prijst zijn introductiekoers op 42,50 euro per aandeel.

Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 6,7 miljard euro. Dat maakte het bedrijf dat zich vooral bezighoudt met investeringen in beginnende internetondernemingen woensdag bekend.

Bovenkant

Daarmee ligt de uitgiftekoers aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 35,50 tot 42,50 euro per aandeel. De beursgang zou 1,6 miljard euro kunnen opleveren. Met de opbrengst wil Rocket Internet nieuwe bedrijven helpen opzetten, bestaande startups van financiering voorzien en zijn eigen positie in een aantal meer gevestigde ondernemingen verstevigen

Het in 2007 opgerichte Rocket Internet maakte vorige week bekend vervroegd naar de beurs te gaan vanwege de grote belangstelling van beleggers. Oorspronkelijk zou de beursgang volgende week donderdag plaatsvinden. Het kan de grootste beursgang in Duitsland van dit jaar worden.

Zalando

Webwinkelbedrijf Zalando, dat ooit met een investering van Rocket Internet op weg werd geholpen, werd deze woensdag naar de beurs in Frankfurt gebracht voor een prijs van 21,50 euro per aandeel. Na een sterke koerswinst aan de start van de handel sloot Zalando aan het einde van de handelsdag op de introductiekoers.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl