De tv-show 60 Minutes kreeg een zeldzaam inkijkje bij het Amerikaanse roboticabedrijf Boston Dynamics.

Binnen in het hoofdkwartier springen en dansen robots.

Prominente figuren zijn Spot en Atlas, de hond- en mensachtige robots van het bedrijf.

Een nieuwe video biedt een zeldzame blik binnen het Amerikaanse bedrijf Boston Dynamics waar robots gemaakt en getest worden. 

CNN-presentator Anderson Cooper bezocht het bedrijf voor het CBS-programma 60 Minutes. “Als Willy Wonka robots zou hebben gemaakt, dan zou zijn werkplaats er zo hebben uitgezien”, zegt hij in de video.

Foto: CBS

Cooper bezocht het hoofdkwartier van Boston Dynamics in Waltham, Massachusetts. Daar kreeg hij een rondleiding door het bedrijf dat sinds jaar en dag een dominante speler is op het gebied van robotica.  

Zo spreekt Cooper met oprichter Marc Raibert en krijgt hij een demonstratie van de Atlas-robot te zien: een levensgrote mensachtige robot die kan springen en dansen. Deze wordt op afstand bestuurd wordt met een Xbox 360-controller.

Lees ook op Business Insider

Boston Dynamics was oorspronkelijk een spin-off van MIT en werd in 2013 door Google gekocht. Daarna werd het bedrijf tweemaal doorverkocht: eerst aan de Japanse investeringsmaatschappij Softbank en eind 2020 aan de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai. 

De robotmaker staat bekend om amusante, soms wat griezelige, video’s van robots die mensachtige of dierlijke taken verrichten.

Paradepaardje Spot, de hondachtige robot, is sinds november 2020 te koop voor een vanafprijs van 75.000 dollar, omgerekend zo’n 63.800 euro.  

Bekijk hier het item van 60 Minutes:

LEES OOK: ’s Werelds eerste skitoernooi voor robots vond plaats bij de Olympische Winterspelen – en de foto’s zijn indrukwekkend