• Het Amerikaanse techbedrijf Miso Robotics heeft de bakrobot Flippy naar een hoger niveau getild.
  • Flippy kan medewerkers in fastfoodrestaurants ontlasten (en deels vervangen).
  • Flippy wordt bevestigd aan een rail onder de afzuigkap en houdt onder meer de baktijden van hamburgers, frietjes en andere snacks in de gaten.
  • De robot kost iets meer dan 25.000 euro.

Een kok die bij uitstek geschikt is voor het coronatijdperk? Miso Robotics heeft robot Flippy in de aanbieding. Die kan in de drukke keukens van fastfoodketens hamburgers, frietjes en andere snacks bakken.

Flippy wordt vastgemaakt onder de afzuigkap van de keuken en kan dan op en neer bewegen om de grillplaat en de frituur te bedienen. De bakrobot kost ruim 25.000 euro (en op afbetaling iets minder).

“Nadat we in januari een nieuw prototype presenteerden, hebben we de vraag door het dak zien gaan, zeker ook vanwege de uitbraak van het coronavirus”, zegt CEO Mike Bell van Miso Robotics in een persbericht.

De restaurantsector is hard geraakt door de coronapandemie, maar fastfoodketens hebben snel kunnen herstellen omdat ze met hun afhaalmaaltijden en drive-thru’s veel minder afhankelijk zijn van klanten die binnen eten.

Tijdens de pandemie is medewerker van een fastfoodketen een essentieel beroep geworden. Daarmee kwamen in de VS ook de problemen in de sector volop in de aandacht, zoals onderbetaling en het niet doorbetalen bij ziekte.

Robots zoals Flippy kunnen de fastfoodsector volgens Miso concurrerend houden, ondanks "de krappe winstmarges, minder passanten en nieuwe gezondheids- en veiligheidsvoorschriften".

Bekijk in de slideshow hieronder meer details over Flippy, de bakrobot in fasfoodkeukens.

Zo werkt robot Flippy die burgers en friet kan bakken


LEES OOK: Dit is waarom zo veel logo’s van fastfoodketens rood zijn