De Amerikaanse bestsellerauteur en belegger Robert Kiyosaki zet momenteel in op de bitcoin, goud en zilver.

Kiyosaki is ervan overtuigd dat aandelenbeurzen een grote crash te wachten staat.

De auteur van ‘Rich Dad Poor Dad’ raadt beleggers aan om geduldig te zijn en te wachten tot er koopjeskansen ontstaan op de aandelenmarkt.

De Amerikaanse bestsellerauteur en belegger Robert Kiyosaki heeft een uitgesproken visie op de beurs. Hij koopt goud, zilver en bitcoins in afwachting van een grote beurscrash op de aandelenmarkt. Ook raadt Kiyosaki beleggers aan geduldig te blijven en te wachten tot er koopjeskansen op de aandelenmarkt ontstaan.

“Bitcoin is booming. Goud stagneert. Zilver zit 50 procent onder de all-time-high”, tweette Kiyosaki eind augustus. “Zilver is de beste keuze met een laag risico en een hoog potentieel rendement. Bitcoin heeft het grootste stijgingspotentieel. Bitcoin en zilver zijn de beste beleggingen met het oog op een zwakkere dollar.”

De uitspraken van Kiyosaki stammen van vóór het dipje dat de cryptomarkt afgelopen dinsdag te verwerken kreeg.

Lees ook: Plotselinge koersval van de bitcoin en ether op de dag dat El Salvador de bitcoin als wettig betaalmiddel accepteert

Kiyosaki is auteur van financiële zelfhulpboeken en schreef onder meer de bestseller ‘Rich Dad, Poor Dad’. Hij verwacht dat de enorme financiële steunpakketten van de Amerikaanse overheid en het soepele monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank tot een verzwakking van de dollar zullen leiden.

Op het moment dat rentes weer gaan stijgen in de VS, zullen aandelenkoersen flinke klappen krijgen, voorspelde Kiyosaki eerder dit jaar.

De personal finance-expert kiest er naar eigen zeggen voor om ‘veilige havens’ zoals goud en zilver op te zoeken, en kiest ook voor cryptomunten, om zich in te dekken tegen een marktcrash.

“De belangrijkste reden dat ik beleg in de bitcoin, goud en zilver, is dat ik onze politieke leiders, de centrale bank en aandelenbeurzen niet vertrouw”, tweette Kiyosaki eind augustus.

In de bestseller ‘Rich Dad, Poor Dad’ beschrijft Kiyosaki hoe hij opgroeide met een arme vader en zag hoe de rijke vader van een vriend anders omging met het uitgeven van geld, sparen en beleggen. In een recente tweet refereert Kiyosaki aan zijn boek: “Wijze woorden van de rijke vader: ‘Bedenk dat de rijkdom van Las Vegas niet is gebouwd op winnaars’. Wees voorzichtig. 2021 zit vol met toekomstige verliezers.”

De recente commentaren van Kiyosaki borduren voort op waarschuwingen die hij eerder dit jaar gaf. “De grootste zeepbel in de geschiedenis wordt alleen maar groter”, tweette hij in juni. “De grootste crash in de geschiedenis komt eraan.”

LEES OOK: Recordreeks op beurzen houdt aan, maar hoelang nog?