Robert Moszkowicz, de broer van Bram en voormalig advocaat en fiscalist, is veroordeeld tot 180 uur taakstraf voor belastingontduiking.

De telg uit de beroemde advocatenfamilie voerde een chaotische administratie waarin onder meer valse aangiftes werden gedaan en de aangiftes omzetbelasting werden geschat.

De fiscus is naar schatting ongeveer een ton misgelopen door de wanpraktijken.

Robert Moszkowicz werd in 2006 al geschrapt van het tableau en ging daarna verder als juridisch adviseur.

Voormalig advocaat en fiscalist Robert Moszkowicz is woensdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden wegens belastingfraude. Justitie had zes maanden gevangenisstraf geëist.

De rechtbank acht Moszkowicz strafbaar voor belastingontduiking waardoor de Belastingdienst naar schatting 100.000 euro misliep. Volgens de rechtbank heeft hij van 2010 tot 2014 valse aangiftes omzetbelasting ingediend en tot 2015 een ondeugdelijke administratie gevoerd voor zijn juristenkantoor in Amsterdam.

Moszkowicz diende jarenlang geen jaarrekeningen in en zijn aangiftes omzetbelasting waren gebaseerd op schattingen, die hij telefonisch doorgaf aan zijn voormalige boekhouder. Volgens justitie was zijn administratie een chaos.

Moszkowicz was woensdagmiddag niet aanwezig bij de uitspraak in de rechtbank in Amsterdam en liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat. Die had eerder voor vrijspraak gepleit of een taakstraf, omdat Moszkowicz niet zelf de aangiftes deed en een broze gezondheid heeft. De rechtbank hield er bij de strafmaat rekening mee dat het al zes tot tien jaar geleden is dat Moszkowicz de strafbare feiten pleegde.

Robert Moszkowicz behoort tot de bekende advocatenfamilie Moszkowicz. Hij raakte al diverse malen in opspraak en werd in 2006 van het tableau geschrapt wegens onbehoorlijke praktijkvoering. Hij ging daarna verder als juridisch adviseur.

LEES OOK: 5 schokkende onthullingen over Donald Trump uit het boek van zijn nichtje Mary