Afgelopen week schoot cryptomunt ripple binnen enkele dagen met 70 procent omhoog, waarbij de rest van de cryptomarkt werd meegetrokken in het enthousiasme.

Woensdag is ripple weer een uitschieter naar boven, terwijl de koers van de bitcoin kabbelt.

Opvallende ontwikkeling: ripple passeerde woensdag even cryptomunt ethereum nipt als nummer twee op de cryptomarkt, achter de bitcoin.

Zie hieronder het overzicht van de 10 belangrijkste cryptomunten van de site coinmarketcap.com

(klik voor uitvergroting)

Te zien is dat ripple (officieel XRP) woensdag aan het begin van de middag een marktwaarde had van 22,16 miljard dollar, tegen 22,04 miljard dollar voor ethereum. Later op de middag lag ethereum weer nipt voor.

De bitcoin zat daar met een marktwaarde van 113 miljard dollar nog altijd fors boven.

Ripple in de lift

Ripple zat afgelopen week in de lift vanwege berichten dat Amerikaanse banken meer samen zouden willen doen met de ripple, een digimunt die zich vooral richt op buitenlandse betalingen.

Woensdagmiddag stond de ripple op 0,55 dollar, een plus van ruim 50 procent vergeleken met een week eerder. De bitcoin dobberde woensdag rond de 6.500 dollar, een plus van ongeveer 1 procent op weekbasis.

Technisch analist Omkar Godbole van CoinDesk schreef op dinsdag nog dat de bitcoin in het defensief is en nog een behoorlijke klap zou kunnen krijgen.

Afgelopen vrijdag leek de bitcoin weer naar de 7.000 dollar te stijgen. Maar het bleek ijdele hoop, want het door de ripple opgevoerde sentiment in de algehele cryptomarkt doofde in het weekend weer uit.

LEES hier meer over de actuele stand van zaken op de cryptomarkt op finanzen.nl