Daar zijn ze dan! De eerste schetsen van de Scarlet Lady, het nieuwe cruiseschip van Virgin Voyages, de cruisemaatschappij van Sir Richard Branson.

‘The Modern Romance of Sailing’ heet het designconcept dat de wereldzeeën gaat bevaren.

Opmerkelijk: met een minimumleeftijd van 18 jaar is de Scarlet Lady uitsluitend toegankelijk voor volwassenen. Dus je vakantie wordt niet verstoord door het gejengel en gedrein van andermans onopgevoede kroost.

De Londense designstudio Tom Dixon, het New Yorkse Roman and Williams en Concrete Amsterdam zijn slechts enkele uit de reeks klinkende namen die samen met Virgin Voyages een uniek schip handen en voeten zullen geven.

“Samen met onze partners heeft ons internationale ontwerpteam oogstrelende en intieme ruimtes met allure ontworpen waarvan we niet kunnen wachten tot ze klaar zijn,” zegt Tom McAlpin, president en CEO van Virgin Voyages tegen Business Insider.

Zoals? Richard's Rooftop, de stijlvolle buitenlounge die alleen voor passagiers met suite toegankelijk is. Gewone passagiers kunnen zich verpozen op The Dock, waar ze overdag kunnen zonnebaden en zich 's nachts kunnen vergapen aan de sterrenhemel.

Het schip telt twee restaurants. In Pink Agave eet je Mexicaans in een luxueuze moderne setting, compleet met blauwe hanglampen en gewelfde loungetafels. Het tweede restaurant is de Test Kitchen, dat geheel opgetrokken is in 'koele metallic vibes'.

Fitnesszalen en ruimtes ter ontspanning ontbreken natuurlijk niet. De Scarlet Lady heeft een buitengym met bokszakken en atletiekbanen en een binnengym met hometrainers, waar tevens yoga en groepsfitness wordt gegeven.

De spa aan boord heet Redemption en bevat een hydrotherapeutisch zwembad, modderbaden, zoutbaden, koude dompelbaden, quartzbedden en de andere usual suspects die je in een beetje welnesslocatie aantreft.

De naam Scarlet Lady is niet zomaar gekozen. Enerzijds is het geïnspireerd op één van de eerste vliegtuigen van Virgin Atlantic Airways, anderzijds weerspiegelt het de bewuste keuze van Virgin Voyages voor vrouwelijke management- en leiderschapsposities op cruiseschepen. Op de Scarlet Lady krijgt dat ook gestalte door een speciaal recruitment- en trainingsprogramma.

"Ik wil dat alle toekomstige crewleden beseffen dat Virgin Voyages streeft naar een eerlijke en inclusieve omgeving waarin iedereen de kans krijgt zich ten volle te ontwikkelen," aldus McAlpin.

Volgens het persbericht van Virgin Voyages komt de Lady in 2020 aan in Port Miami voor haar eerste reis. Het schip kan 2.700 passagiers vervoeren, alsmede 1.150 crewleden. Een tweede schip moet in 2021 het ruime sop kiezen.

Kijk hieronder hoe de Scarlet Lady eruit zal zien:


Dit is Scarlet Lady van Virgin Voyages.

Foto: Virgin Voyages

Op het bovendek dek vinden we Richard's Rooftop, de futuristische privéclub exclusief voor passagiers met een suite.

Foto: Virgin Voyages

Aan de andere kant van het schip, de Crow's Nest, is een zonnedek voor yoga en zonnebaden.

Foto: Virgin Voyages

Recht onder de Crow's Nest is het sportcafé, waar je spelletjes kunt spelen, tv kunt kijken of iets te eten bestellen.

Foto: Virgin Voyages

Op het achterdek is er The Dock, de outdoorlounge waar iedereen kan komen voor een praatje of om te genieten van het uitzicht.

Foto: Virgin Voyages

Aan de zijkant van het schip is de door Concrete Amsterdam ontworpen outdoor sportschool, compleet met boksring en fitnesstoestellen. Zie je de rode hekken op de foto, waar de bokszakken aan hangen? Dat is het hardloopparcours, dat rond het gehele schip loopt.

Foto: Virgin Voyages

Na een stevige work-out is het tijd voor een welverdiende rust in een van de vele naastgelegen hutten. Uiteraard met ventilator voor de nodige verkoeling.

Foto: Virgin Voyages

Pink Agave is het luxueuze Mexicaanse restaurant, met gewelfde loungestoelen en blauw-metallic lampen die voor de nodige ambiance zorgen.

Foto: Virgin Voyages

Voor je naar de nachtclub gaat, kun nog een drankje doen in de loungeruimte.

Foto: Virgin Voyages

De Manor is de nachtclub van de Scarlet Lady. Geïnspireerd op Bransons ervaringen in de muziekindustrie en de eerste muziekstudio van zijn bedrijf die ook The Manor heette.

Foto: Virgin Voyages

Roman and Williams ontwierpen de balzaal waar het allemaal gebeurt: muziek, dans en gelach zullen de vloer vullen. En de balzaal tot een van de meest opwindende plekken van het schip maken.

Foto: Virgin Voyages

Het restaurant Test Kitchen heeft een lichtgevende entree in de stijl van het periodiek systeem der elementen.

Foto: Virgin Voyages

Net als de outdoor fitnessruimte is ook de Test Kitchen ontworpen door Concrete Amsterdam.

Foto: Virgin Voyages

Het interieur doet denken aan een laboratorium, met strakke lijnen en overzichtelijke inrichting.

Foto: Virgin Voyages

Het B-Complex is de exclusieve sportschool aan boord.

Foto: Virgin Voyages

Geen slechte plek om een yogales te volgen, toch?

Foto: Virgin Voyages

Tijdens de spinningles heb je uitzicht op zee.

Foto: Virgin Voyages

Op dek 5 vinden we Redemption, de exclusieve thermospa, geïnspireerd op een onderwatergrot.

Foto: Virgin Voyages

Naast de spa kun je jezelf trakteren op een knip- of scheerbeurt bij Stubble & Groom, de scheepsbarbier.

Foto: Virgin Voyages

Of neem een compleet nieuw kapsel in de Dry Dock Salon.

Foto: Virgin Voyages

Goed gekapt en geschoren neem je daarna de manicure of pedicure die je zo verdient.

Foto: Virgin Voyages

De Scarlet Lady wordt naar verwachting in 2020 te water gelaten.

Foto: Virgin Voyages