• De 19-jarige Vera Notermans krijgt volgende maand de sleutels van restaurant Op de Hej in het Limburgse dorpje Sint-Geertruid.
  • Ze behaalde pas vorige week haar diploma als zelfstandig werkend kok.
  • “Het is mijn grootste droom, maar ik had niet gedacht dat deze al op mijn negentiende uit zou komen”, vertelt ze tegen Misset Horeca.

De 19-jarige Vera Notermans maakt een bliksemcarrière. Ze kreeg vorige week haar diploma als zelfstandig werkend kok en wordt volgende maand al eigenaar van een restaurant.

Volgens vaksite Misset Horeca krijgt ze op 31 oktober de sleutels van het restaurant Op de Hej in het Limburgse dorpje Sint-Geertruid.

Vera Notermans heeft sinds twee jaar een bijbaan in de keuken van Op de Hej van chef-kok Frank van Wissen en liep er ook stage.

“Frank zei dat hij wilde stoppen en toen flapte ik eruit dat ik het dan wel over zou nemen, eigenlijk als grapje”, zegt ze tegen Misset Horeca. “Het is mijn grootste droom, maar ik had niet gedacht dat deze al op mijn negentiende uit zou komen.”

De 52-jarige Van Wissen runt het restaurant bijna twintig jaar en is hartstikke trots op zijn piepjonge opvolger. "Ze neemt mijn huurcontract en de inventaris over. Het is zo leuk gegaan. Vera was leerling bij ons, heeft inmiddels haar diploma en gaat nu zelf ondernemen."

Menu van Frank & Vera

Notermans behoudt de naam van het restaurant, maar gaat wel een maand dicht om de zaak moderner in te richten. Ze mikt op een chiquer interieur met een industrieel tintje.

De 19-jarige Vera zal niet direct veel aan het menu gaan veranderen, zegt ze tegen Misset Horeca: "In de kwaliteit op het bord blijf ik Frank volgen met gerechten met een klassieke basis."

Voor het vertrek van Frank van Wissen serveert restaurant Op de Hej in september en oktober het menu Frank & Vera, bestaande uit onder meer tartaar van kalf of tonijn en diamanthaas of kabeljauw.

Notermans neemt al het personeel over, maar is ook nog op zoek naar versterking van het team. Haar moeder zal gaan optreden als gastvrouw. "Het is superspannend allemaal, maar ik heb er heel veel zin in."

LEES OOK: In deze 137 Nederlandse restaurants zónder Michelinster kun je uitstekend eten