De twee vestigingen van Jamie’s Italian in Nederland gaan per direct dicht.

Ondernemer Willem Tieleman verkocht vorige maand de Euromast en had toen nog het voornemen de restaurants voort te zetten.

Nu het kabinet de maatregelen voor de horeca heeft verlengd zien restaurants nog op zijn minst enkele weken omzetverlies tegemoet.

Met het doorlopen van de lasten is er volgens de onderneming geen toekomst voor het concept van Jamie Oliver.

De twee vestigingen van Jamie’s Italian in Rotterdam en Den Haag sluiten voorgoed de deuren. Directe aanleiding voor het sluiten van de deuren is het wegvallen van de omzet door de coronacrisis.

Italian Food Concepts Netherlands laat weten dat de definitieve sluiting per direct ingaat. Vorige week leek ondernemer Willem Tieleman nog gewoon door te willen gaan met zijn Jamie’s-vestigingen. Tieleman was ook eigenaar van de Rotterdamse Euromast, die hij vorige maand verkocht aan een Frans concern.

De restaurants zijn een concept van tv-chef Jamie Oliver. Hij werd in de jaren negentig bekend door zijn tv-show The Naked Chef.

Omzet blijft mogelijk zelfs maanden uit

Het besluit voor de definitieve sluiting komt een dag nadat het kabinet bekend had gemaakt dat de maatregelen voor de horeca nog tot minstens 28 april worden verlengd.

"Het uitblijven van omzet door de coronacrisis in de afgelopen weken en het uitblijven van omzet in de komende weken mogelijk zelfs maanden, in combinatie met het doorlopen van de vaste lasten, heeft er voor gezorgd dat wij geen verdere toekomst zien voor onze restaurants", zo luidt de verklaring van Italian Food Concepts Netherlands.

Tv-chef Oliver bracht kookboeken uit en opende wereldwijd restaurants, maar vooral in Groot-Brittannië gingen deze in voorgaande jaren al failliet. Olivers restaurant Fifteen in Amsterdam, een franchise van de Londense variant, ging in 2016 over de kop.

LEES OOK: Het Britse restaurant-imperium van Jamie Oliver stort in