Door een ontslaggolf verdubbelde het aantal eerste uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten.

Het aantal eerste aanvragen voor een uitkering in Amerika steeg van zo’n 3,3 miljoen naar 6,6 miljoen.

In 1982 werd het vorige record behaald toen in één week 695.000 mensen een uitkering aanvroegen.

Een ontslaggolf heeft gezorgd voor een nieuw record aan eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten. Ruim 6,6 miljoen Amerikanen wendden zich vorige week tot de overheid voor een uitkering.

Vorige week werd er ook al een record gevestigd, dat de piek van 1982 al ruimschoots overtrof.

De cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid gaan terug tot 1967. Zo werden er vorige week 3,3 miljoen aanvragen ingediend. In 1982 betekende een record nog dat er in één week 695.000 mensen een uitkering aanvroegen.

Gouverneurs vragen om meer medische beschermingsmiddelen

Ondertussen wordt de noodklok geluid over de bestrijding van het coronavirus. De noodvoorraad met medische beschermingsmiddelen van de Amerikaanse federale overheid is bijna uitgeput.

Lees ook op Business Insider

De miljoenen mondmaskers en andere voorraden zijn vrijwel allemaal uitgedeeld, zegt een anonieme regeringsfunctionaris tegen The New York Times.

Gouverneurs van de staten vragen de federale overheid in Washington om dergelijke beschermingsmiddelen. Ze moeten voorkomen dat hun medisch personeel besmet raakt met het nieuwe coronavirus. In de VS zijn inmiddels meer dan 200.000 besmettingen met het virus vastgesteld.

Wall Street blijft vlak

De gigantische stijging van de uitkeringsaanvragen leidde donderdag in eerste instantie tot een een vlakke opening. Voordat de cijfers bekend werden leek Wall Street nog fors hoger te gaan openen.

Na een half uur handelen balanceerden de belangrijkste aandelenindices in New York tussen kleine plussen en minnen: de Dow Jones-index verloor een half procent op 20.860 punten. De S&P 500-index noteerde 0,1 procent hoger op 2.472 punten.

Woensdag incasseerden aandelen in de VS forse verliezen. De Dow Jones verloor toen 4,4 procent.

Lees meer over de coronacrisis: