Ratten zijn in veel grote steden in de wereld een serieus probleem, waarbij de vraag steeds meer is of verdelging nog wel een realistische optie is. Zeker gezien de almaar groeiende afvalbergen waar steden mee kampen.

Parijs kent dat probleem ook en ratten zijn in de Franse hoofdstad uitgegroeid tot zowel een gezondheids- als een politiek probleem.

Daarom heeft de stad nu een comité samengesteld dat een oplossing moet vinden voor de rattenplaag. Een van de vragen die daarbij gesteld wordt, is: kunnen ratten en mensen elkaar niet gewoon accepteren en vredig samenleven?

Onder de naam ‘Projet Armaguedon‘ heeft het comité als doel om de rattenpopulatie in Parijs onder controle te krijgen. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een voorlichtingscampagne rond vooroordelen over ratten, zodat Parijzenaars en de miljoenen toeristen die de stad jaarlijks bezoeken mogelijk makkelijker kunnen samenleven met de beestjes, schrijft CNN.

Parijs is niet de enige stad die te maken heeft met een groei van de rattenpopulatie. In New York zagen de bewoners ten tijde van de COVID-19-pandemie de ratten in hordes over straat rennen. In Parijs nam het probleem in omvang toe, op het moment dat landelijke stakingen tegen voorstellen om de pensioenleeftijd te verhogen ervoor zorgden dat het vuil dagen niet werd opgehaald en dus op straat bleef liggen.

Het probleem werd zo groot, dat zelfs de ongediertebestrijders in Parijs rattenlijkjes naar het stadhuis begonnen te gooien, om aan te geven hoe belangrijk hun taak binnen de stad is, meldde The Independent.

LEES OOK: ‘Staken loont’ inderdaad, zo blijkt uit loonstijgingen van cao’s na vakbondsacties