• Ondernemers die via Bol.com verkopen kunnen via Rabobank een snelle lening afsluiten.
  • Ze krijgen binnen een kwartier duidelijkheid over de mogelijkheden. De bank maakt daarbij gebruik van de verkoopcijfers.
  • Bij de aflossing wordt ook rekening gehouden met mogelijk tegenvallende maanden.

Voor een snelle lening kunnen ondernemers die via Bol.com verkopen voortaan direct bij Rabobank terecht. De bank is een samenwerking aangegaan met de webwinkel. Binnen een kwartier moet een aangesloten verkoper dan weten of ze in aanmerking komen voor een lening en hoeveel geld ze kunnen lenen.

Bij het verstrekken van krediet maakt Rabobank gebruik van de verkoopcijfers van Bol.com. Daarmee wordt de ondernemer een hoop werk uit handen genomen en is snel duidelijk wat de mogelijkheden zijn.

Rabobank biedt ook de mogelijkheid tot flexibel aflossen. Er wordt rekening gehouden met de daadwerkelijke omzet van de ondernemer die via Bol.com verkoopt.

In een maand die qua omzet wat tegenvalt zou iets minder afgelost mogen worden. In goede tijden zou dit andersom kunnen zijn. De lening, bijvoorbeeld om voorraden aan te leggen om daarmee seizoenspieken op te vangen, wordt vervolgens binnen drie tot twaalf maanden afgelost.

Volgens Rabobank zullen honderden partners van Bol.com hier dit jaar al gebruik van maken. Ongeveer 43.000 ondernemers maken inmiddels gebruik van het platform van Bol.com. Het is voor de ondernemers niet noodzakelijk om bij Rabobank te bankieren. Zij kunnen ook een rekening hebben bij ING of ABN AMRO om een flexibele financiering te ontvangen.

LEES OOK: Bol.com is van recensiepartner gewisseld en krijgt ineens 5 sterren van klanten