Premium content ophalen
  • Puck Landewé is 33 jaar, belegt haar geld op de beurs en is bezitter van inmiddels twee appartementen die ze verhuurt. Tot voor kort reisde ze de wereld rond.
  • Haar levensstijl heeft alles te maken Fire: Financial Independence & Retire Early. Door op een andere manier met haar geld om te gaan, kan ze voor haar veertigste met pensioen.
  • Voor Landewé gaat Fire vooral om de vrijheid om bepaalde keuzes te maken.
  • Een vroegpensioen is volgens haar niet voor iedereen mogelijk, maar slimmer met je geld omgaan wel. Ze geeft tips hoe je daarmee kunt beginnen.

De coronacrisis is al sinds maart 2020 in volle gang en toch zat Puck Landewé (33) tot voor kort nog in het buitenland. “Begin dit jaar zat ik in Azië en daarna in de Verenigde Staten. Ik was net even terug in Nederland toen de coronapandemie ook hier uitbrak. Daarna reisde ik naar Rome waar ik drie maanden heb gewoond. Ik heb mijn hart verloren aan de stad”, lacht ze. 

Landewé had graag in Rome willen blijven, maar ze moest in Nederland een belangrijke beslissing nemen over haar koophuis in Amersfoort. “Ik had mijn huis verhuurd en de huurders gingen eruit. Ik moest beslissen of ik het weer wilde verhuren of verkopen. Dat vond ik moeilijk, het is een huis met veel emotionele waarde waar veel is gebeurd. Ik moest er echt naartoe om te voelen dat het goed was om een hoofdstuk af te sluiten. Het is nu verkocht, de deal is net rond”, vertelt ze. 

Het reizen en deels ook de verkoop van haar huis hebben te maken met Landewé’s levensstijl. Ze is een van de Nederlandse adepten van Fire, een uit Amerika overgewaaide beweging die staat voor Financial Independence & Retire Early.

Premium content ophalen