Premium content ophalen
  • Kestrel Aviation Management is gespecialiseerd in de aankoop en het ontwerp van ultraluxe privevliegtuigen.
  • CEO Stephen Vella en marketingexpert Nohl Martin zijn verantwoordelijk voor projecten van tussen de 150 tot 250 miljoen dollar.
  • Ze wegen verzoeken van klanten, zoals vijf douchecabines in een vliegtuig, af tegen de praktische beperkingen van de luchtvaart.

Het verhaal van een Boeing Dreamliner 787-passagiersvliegtuig die uitgerust werd als privéjet was vijf jaar geleden wereldnieuws.

Dit vliegtuig, normaal gevuld met tot wel 335 passagiersstoelen, werd veranderd in een luxe toestel voor maximaal veertig mensen. Met een oppervlakte van 604 vierkante meter bevatte dit luxe speeltje inloopkasten, zijden tapijten, een gigantische badkamer met een grote doucheruimte en twee wastafels, en een bioscoop.

Het vliegtuig was zelfs uitgerust met geluidsdempende technologie dat het geluid van de vlucht terugbracht van 60 naar 48 decibel. De jet kostte naar verluidt zo’n 320 miljoen dollar en werd gekocht door een Chinese miljardair – de eigenaar van Hainan Airlines – die het vliegtuig wilde verhuren.

Premium content ophalen