Wie een ‘botox’-behandeling overweegt, kan Haarlem beter mijden. Volgens de vergelijkingswebsite Injectablesbooking.nl zijn dergelijke behandelingen daar het duurst. In Almere zijn de prijzen volgens het onderzoek juist het laagst.

De website vergeleek de gemiddelde prijzen van botulinetoxine-behandelingen – bij het grote publiek bekend als botox, wat echter een merknaam is – in twaalf grotere Nederlandse steden. Daarbij werd niet gekeken naar de kwaliteit van de behandeling. De gemiddelde prijs betreft de prijs voor één zone of spiergroep. Uit het onderzoek blijkt dat een botulinetoxine-behandeling in Nederland gemiddeld 139,04 euro kost.

De duurste stad is Haarlem, waar de prijs gemiddeld 156,79 euro is, gevolgd door Groningen waar men gemiddeld 151,61 euro betaalt.

Helemaal onderaan de lijst staat Almere, 41 procent goedkoper dan Haarlem met een gemiddelde prijs van 110,60 euro. In Amsterdam liggen de gemiddelde prijzen op 144,91 euro.

Haarlem de duurste stad in Nederland voor botulinetoxine

De tarieven in de twaalf grootste steden.
De tarieven in de twaalf grootste steden.

In totaal zijn er circa 950 plekken in Nederland waar botulinetoxine voor cosmetische doeleinden wordt gebruikt. Samen zijn deze klinieken goed voor ongeveer 600.000 behandelingen per jaar. De prijzen tussen deze klinieken verschillen: van 90 euro in de goedkoopste kliniek tot 265 euro in de duurste kliniek.

Waar botulinetoxine-behandelingen in eerste instantie werden gebruikt bij medische behandelingen zijn behandelingen met cosmetische doeleinden de afgelopen decennia steeds populairder geworden. In vrijwel alle Nederlandse steden kan men inmiddels een behandeling krijgen, met uiteenlopende prijzen. Omdat de kwaliteit ook kan verschillen, wordt aangeraden goed te kijken naar de ervaring en diploma’s van de behandelend arts.

LEES OOK: Dokter spuit Botox in voor perfecte pokerface