Zul je altijd zien: heb je een postzegel nodig voor een verjaardagskaart, kun je er nergens eentje vinden. En de boekhandel is al dacht, dus een postzegel kopen zit er ook niet in.

Geen nood. Je kunt bij PostNL al sinds 2013 een postzegelcode kopen via de app of website. De combinatie van negen letters en cijfers schrijf je op de ansichtkaart of envelop op de plek waar je normaal gesproken de postzegel plakt.

Betalen kan via iDeal. De code is vervolgens vijf dagen geldig. Vergeet je de brief binnen die periode te posten, dan zul je een nieuwe postzegelcode moeten kopen.

Met de postzegelcode bespaar je niet alleen een tripje naar de Bruna of Primera, je bent ook nog eens goedkoper uit. Voor het verzenden van een brief tot 20 gram ben je met een postzegelcode 0,83 euro kwijt. Dat is vier cent minder dan een gewone postzegel.

Kortom: alle kastjes overhoop halen op zoek naar een postzegel is niet meer nodig. Ga naar de website van PostNL of download de app voor iOS of Android en je hebt binnen vijf minuten een geldige frankering. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is een pen.

Lees meer:

Lees ook op Business Insider