De gamesindustrie is gigantisch. In 2018 bedroeg de wereldwijde omzet zo’n 131 miljard dollar. In 2025 wordt dat naar verwachting 300 miljard dollar.

Dat zijn flinke bedragen, waarbij vooral de populairste games ontzettend veel geld opleveren.

De populaire game Fortnite levert bijvoorbeeld meer dan 3.000 euro per minuut op.

Met miljoenen, zo niet miljarden gamers over de hele wereld, is de games-industrie gigantisch. In 2018 was de industrie goed voor een wereldwijde omzet van 131 miljard dollar; de verwachting is dat dat tegen 2025 gestegen is tot zo’n 300 miljard dollar.

Dat zijn flinke bedragen en dat betekent ook dat de omzet van individuele games behoorlijk groot is.

De Britse online retailer musicMagpie heeft op een rij gezet wat de omzet van de populairste games per minuut is. En dat is een indrukwekkend lijstje.

Fortnite: €3.151 per minuut

De populaire game Fortnite staat op de onbetwiste eerste plek. Hoewel de game gratis is, geven gebruikers er 3.151 euro per minuut aan uit. Dat komt doordat gebruikers de optie krijgen om in het spel items te kopen, waarmee ze bijvoorbeeld het uiterlijk of de kleding van hun personages kunnen aanpassen.

Na Fortnite volgt de game Dungeon Fighter Online. Die brengt, hoewel hij ook gratis is, 2.800 euro per minuut op. Daarna volgt League of Legends, die game brengt 2.625 euro per minuut op

Interessante kanttekening is dat de cijfers die musicMagpie voor deze berekening gebruikte, uit het tijdperk van vóór het coronavirus stammen.

Spelcomputers zijn door de pandemie en de quarantaine die daar in veel landen bij komt kijken, niet meer aan te slepen. En naast Netflix is online gamen zeker tijdens de periode waarin veel mensen noodgedwongen thuis zitten, enorm populair. De kans is groot dat de opbrengsten per minuut nu dus veel hoger liggen.

Hieronder zie je de volledige lijst:

Lees meer: