Zonne-autofabrikant Lightyear en platform Felyx voor elektrische scooters willen bijdragen aan een duurzamere wereld met producten die echte meerwaarde bieden.

“Onze generatie is bezig met de vraag: hoe kan je de energietransitie versnellen, niet over 50 jaar, maar in het hier en nu.”

In de vijfde aflevering van de podcast The Next Move spreekt Diederik Heinink over duurzame innovatie, mobiliteit en leiderschap bij snel groeiende scale-ups.

In de vijfde aflevering van de podcast The Next Move gaan CEO’s Lex Hoefsloot van zonne-autofabrikant Lightyear en Quinten Selhorst van elektrische scooterplatform Felyx in gesprek over duurzame innovatie, mobiliteit en leiderschap bij snel groeiende scale-ups.

Selhorst en Hoefsloot benadrukken beide dat meewerken aan een duurzamere samenleving en het versnellen van de energietransitie een belangrijke persoonlijke drijfveer is.

Maar daar zit ook een praktische kant aan: “We willen mensen met Lightyear eigenlijk niet lastigvallen met het klimaatprobleem, maar ze gewoon een beter product geven”, zegt Hoefsloot van Lightyear. “De volgende groep mensen die elektrisch moet gaan rijden, is een stuk veeleisender. Waarbij dezelfde vragen blijven opduiken: betaalbaarheid, actieradius en hoe het zit met laden. Op die drie punten willen wij een veel betere ervaring bieden.”

“Je wilt ook impact maken op relatief korte termijn”, vult Selhorst van Felyx aan. “Onze generatie is bezig met de vraag: hoe kan je de energietransitie versnellen, niet over 50 jaar, maar in het hier en nu.”

“Als mensen in grote steden van A naar B bewegen, gaat het wereldwijd in de helft van de gevallen om afstanden van 7 tot 8 kilometer; en daarbij wordt in de helft van de gevallen de auto gebruikt”, schetst Selhorst. “Ons doel is om de elektrische scooters van Felyx op dat punt in te zetten voor schone mobiliteit.”

Beluister hieronder de vijfde aflevering van de podcast The Next Move met Lex Hoefsloot (Lightyear) en Quinten Selhorst (Felyx)

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via Spotify, Google of Apple.

The Next Move wordt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University gemaakt. Wil jij het maximale halen uit je carrière of bedrijf? Volg dan een korte training of parttime MBA. Kijk wat het beste bij jou past op RSM.nl/thenextmove

Beluister ook: ‘Als leider wil je altijd aan de touwtjes trekken, het is goed als iemand anders ook over jou beslist’ – CEO’s Elske Doets en Mattijs ten Brink over fit blijven in de crisis