De coronacrisis is voor veel ondernemingen een extreme uitdaging. Hoe blijf je als leider in zo’n situatie mentaal en fysiek overeind?

In de eerste aflevering van de podcast The Next Move gaan CEO’s Elske Doets van Doets Reizen en Mattijs ten Brink van Sunweb in gesprek over lastige beslissingen, overleven in de coronacrisis én strategische keuzes voor de toekomst.

De podcast van Business Insider Nederland wordt gepresenteerd door strategisch adviseur en auteur Diederik Heinink.

Voor ondernemers hoort een economische crisis zo nu en dan erbij, maar het is niet overdreven om te stellen dat de coronapandemie bedrijven voor ongekende uitdagingen stelt. Dat geldt zeker voor de reissector.

In de eerste aflevering van de podcast The Next Move gaan CEO’s Elske Doets van Doets Reizen en Mattijs ten Brink van Sunweb in gesprek over lastige beslissingen,  overleven in de coronacrisis én strategische keuzes voor de toekomst.

Eén van de thema’s die ze bespreken is de manier waarop je als leider mentaal en fysiek fit kunt blijven. “Ik heb drie prioriteiten in mijn leven, in willekeurige volgorde: mijn gezin, mijn bedrijf en mijn lijf”, zegt Doets.

Om fit te blijven werkt Doets al twaalf jaar met een personal trainer. “Als leider wil je altijd aan de touwtjes trekken. Als iemand anders een paar keer per week over jou beslist, hoeveel kilometer je gaat lopen. Dat is ontzettend goed voor je mindset.”

Ten Brink richt zich in een wereld die onzekerder is dan ooit, bewust op zaken waar hij controle over heeft: "Ik geloof heel erg in het idee van de circle of concern and influence. Ik kan me goed beperken tot dingen waar ik controle over heb, en daar mijn energie en positiviteit op richten. Dat helpt om een vorm van rust te creëren voor mezelf, waarvan ik merk dat het ook afstraalt op mensen om me heen. Dat is juist nu belangrijk."

De podcast van Business Insider Nederland wordt gepresenteerd door Diederik Heinink, strategisch adviseur en auteur van het boek The Era of the Who, over leiderschap in een snel veranderende wereld, waarin veeleisende en kritische consumenten steeds hogere eisen stellen aan bedrijven en merken.

Beluister hieronder de eerste aflevering van de podcast The Next Move met Elske Doets (Doets Reizen) en Mattijs ten Brink (Sunweb):


LEES OOK: Jeff Bezos blijft betrokken blijft bij onomkeerbare beslissingen van Amazon – dat past in zijn managementfilosofie