• Het Amerikaanse fintechbedrijf Plaid heeft 425 miljoen dollar opgehaald bij investeerders.
  • Plaid wil voor het einde van het jaar het aantal medewerkers in Nederland verdrievoudigen.
  • Begin dit jaar strandde een overname van Plaid door Visa nog door mededingingsbezwaren.

De Amerikaanse fintechreus Plaid heeft razendsnel de bakens verzet. In januari zette creditcardmaatschappij Visa nog een streep door een miljardenovername, nu ligt Plaid op koers voor een mogelijke beursgang.

Het bedrijf uit San Francisco maakte woensdag bekend 425 miljoen dollar aan nieuwe financiering te hebben opgehaald.

Plaid heeft klinkende namen uit de durfkapitaalwereld achter zich, waaronder Altimeter Capital, Silver Lake Partners, Andreessen Horowitz, Index Ventures en Kleiner Perkins.

Die waarderen het acht jaar oude bedrijf op ruim 13 miljard dollar, meldden ingewijden aan CNN en Bloomberg. Dat is een stuk meer dan de 5,3 miljard dollar die Visa op tafel wilde leggen.

Nederlands kantoor van Plaid

Plaid is in 2013 opgericht door Zach Perret en William Hockey. Het softwarebedrijf koppelt bankrekeningen aan smartphoneapps voor onder meer geldzendingen en onderlinge betalingen, zoals Paypal en Venmo.

Plaid is zo een tussenpersoon tussen app-bouwers, fintechs en traditionele financieel dienstverleners. Zo’n 11.000 financiële partijen zijn aan elkaar gekoppeld via het netwerk van Plaid.

Het bedrijf heeft 4.000 klanten, waaronder Google en Microsoft. In maart vorig jaar opende Plaid een kantoor in Amsterdam. Daar bouwde het koppelingen voor ING, Rabobank en ABN Amro.

Lees ook op Business Insider

Met het kersverse kapitaal wil de Amerikaanse fintechreus verder uitbreiden in Europa, met een focus op Nederland. Aan het einde van dit jaar moet het aantal werknemers in Amsterdam zijn verdrievoudigd, tot zo’n veertig.

Lees meer over fintech: