Air France-KLM moet Pieter Elbers benoemen tot topman van Air France-KLM.

Dat vindt Willie Walsh, CEO van concurrent International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia. Walsh is zeer lovend over de Nederlander, die sinds eind 2014 aan het roer staat bij KLM.

“Ik ben verbaasd dat Pieter Elbers niet wordt benoemd tot CEO van Air France-KLM. Hij doet het uitstekend”, zo stelde Walsh volgens de Franse krant La Tribune.

Walsh gaat nog even door over Elbers: “Hij heeft het fantastisch gedaan bij KLM. Hij is waarschijnlijk één van de beste CEO’s in de sector. Hij wordt zeer gerespecteerd in de luchtvaartindustrie.”

Of Elbers kans maakt om topman van de holding te worden valt te bezien, omdat hij volgens La Tribune binnen Air France-KLM te veel gezien wordt als KLM’er. “Hij heeft nog steeds de reputatie dat hij de belangen van KLM boven die van Air France-KLM stelt, ondanks onmiskenbare pogingen in de communicatie om dit imago te veranderen.”

Opvolger voor Janaillac

Air France-KLM is op zoek naar een opvolger van Jean-Marc Janaillac, die in mei het veld ruimde nadat hij zijn lot aan een stemming onder het Air France-personeel had verbonden.

Kandidaat Philippe Capron, huidig financieel directeur van vervoersbedrijf Veolia, trok zich terug vanwege kritiek op het feit dat hij geen kennis van de luchtvaartsector en ervaring als CEO heeft.

Willie Walsh was in Parijs voor de start van langeafstandsvluchten van IAG-budgetdochter Level vanaf de luchthaven Orly. Daarmee heeft Air France er een concurrent bij op verre vluchten vanaf de Franse hoofdstad.

LEES OOK OP LUCHTVAARTNIEUWS.nl: