Premium content ophalen
  • De Amerikaanse millennial Grant Sabatier heeft als twintiger zoveel mogelijk gespaard om vroeg met pensioen te kunnen.
  • Hij zegt dat het opzij zetten van 80 procent van zijn inkomen “extreem” was, maar dat er ook minder ingrijpende manieren zijn om financieel onafhankelijk te worden.
  • Sabatier hoopt het misverstand recht te zetten dat de zogeheten FIRE-beweging voor financiële onafhankelijkeheid heel extreem is, zodat meer mensen mee gaan doen.
  • Lees ook: Hoeveel jaar heb je om pensioen op te bouwen en hoelang leef je nog, als je AOW krijgt? Bekijk het overzicht

De Amerikaanse millennial Grant Sabatier heeft zichzelf toen hij in de twintig was een ambitieus doel gesteld: een miljoen dollar sparen om zo vroeg mogelijk met pensioen te gaan.

Hij vulde het inkomen van zijn reguliere baan aan met diverse bijbaantjes en heeft zo zuinig mogelijk geleefd.

“Op weg naar financiële onafhankelijkheid heb ik geprobeerd om zo snel mogelijk te beginnen met zoveel mogelijk te sparen en beleggen”, zegt hij tegen Business Insider. “Ik begreep wat samengestelde rente is en hoe ik dat kon inzetten om de opbouw van mijn vermogen te versnellen, als ik vroeg zou beginnen met sparen.”

Premium content ophalen