Hoe jonger je bent, hoe minder je je bekommert om je pensioen. Je wilt nog reizen, je wilt je eerste huis kopen, je hebt misschien nog een forse studieschuld. Met pensioen gaan is op jonge leeftijd nog een ver-van-je-bed-show.

Maar juist voor jongere mensen loont het enorm de moeite om zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen of beleggen voor een aanvullend pensioen – of je dat nou doet bij Binck Pensioen of bij een andere aanbieder.

Binck Pensioen

Het mooie is dat de Belastingdienst je daarbij helpt: tijdens de opbouw van je pensioenkapitaal betaal je daar nog geen belasting over. Hoe dat werkt, kun je lezen in deze eerdere post. Ons product heet Binck Pensioen.

Als je hiervoor kiest, bouw je een vermogen op door je stortingen te laten beleggen door Binck in beleggingsinstellingen en beursgenoteerde ETF’s, ook wel trackers genoemd. Het laten beleggen in deze beleggingsproducten is gekoppeld aan relatief lagere kosten en aan een brede risicospreiding over regio’s, sectoren en soorten beleggingen.

Let wel: inherent aan beleggen zijn de risico’s op het maken van verliezen. Wil je die risico’s niet lopen, dan moet je niet beleggen. Binck Pensioen belegt in beleggingsinstellingen en beursgenoteerde ETF’s om een optimale risicospreiding te bereiken.

De beleggingsinstellingen en ETF’s waarin Binck jouw geld investeert, beleggen op hun beurt weer in aandelen, obligaties, grondstoffen, vastgoed en zeer kortlopende leningen. Je kunt daarbij kiezen uit drie risicoprofielen: Defensief, Gebalanceerd en Offensief. Welk profiel het beste bij jou past, hangt af van je financiële positie, kennis en ervaring, risicobereidheid en beleggingshorizon. Hier vind je meer informatie over de beleggingen die Binck Pensioen gebruikt.

Hoe eerder beginnen, hoe hoger je eindkapitaal

Binck Pensioen biedt geen enkele garantie op een bepaald eindkapitaal. Dat kan ook niet met beleggen: winsten en verliezen wisselen elkaar nu eenmaal af. Maar per saldo geldt wel: hoe eerder je begint met de opbouw van je Binck Pensioen, hoe hoger je eindkapitaal zal worden. Welk profiel je ook kiest.

Kijk maar eens naar de bijgaande grafiek. Het eindresultaat na twintig jaar storten en beleggen is meer dan twee keer zo hoog als na tien jaar. Dat komt door het zogenoemde ‘rendement-op-rendement-effect’.

De grafiek is gebaseerd op een fictief rekenvoorbeeld, ontleend aan het profiel Offensief. Het mag dan fictief zijn, het is wel een rekenvoorbeeld met haalbare stortingsbedragen, en haalbare gemiddelde beleggingsrendementen.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Dit is het vijfde artikel in de Maand van het Pensioen. De Maand van het Pensioen wordt mogelijk gemaakt door Binck Pensioenbeleggen: een slimme aanvulling op uw pensioen.