Een 82-jarige kassamedewerker bij hypermarktketen Walmart uit de Verenigde Staten kon afgelopen week eindelijk met pensioen. Dat was mogelijk doordat een gebruiker van de social app TikTok 100.000 dollar aan donaties had opgehaald voor de grootvader en veteraan van de Amerikaanse marine.

De uit de staat Maryland afkomstige Butch Marion kon eindelijk met pensioen, toen hij een cheque voor 108.682 dollar overhandigd kreeg van Rory McCarthy. Die had een crowdfundigactie op GoFundMe opgezet nadat een van zijn TikTokposts over Marion viraal ging.

“Als een ondernemer weet ik hoe moeilijk het is om goede medewerkers voor mijn bedrijf te vinden. Ik was dan ook verbaasd om te zien dat deze iets oudere man nog steeds diensten van 8 tot 9 uur moest draaien”, schreef McCarthy op de GoFundMe-pagina.

In een video van Fox 5 Washington DC is te zien hoe Marion zijn laatste dienst afsluit. Hij komt naar buiten met ballonnen in zijn handen en wordt opgevangen door vrienden en geliefden die hem met een applaus ontvangen. Later nam Marion de cheque van McCarthy in ontvangst terwijl beide mannen een traantje wegpinkten.

"Ik hou van je, man", zei McCarthy tegen Marion toen hij de cheque overhandigde.

McCarthy is eigenaar van ongediertebestrijdingsbedrijf Bug Boys. Hij maakt video's voor TikTok over ongediertebestrijding in woningen. De video waarin hij Marion introduceerde, is meer dan 3,3 miljoen bekeken sinds hij op 16 december werd gepubliceerd.

@bug_boys 82yr old Butch still putting in work. Has anybody seen the videos where a guy raised 180g's to help an 82 yr old walmart employee retire. We ought to do that for Butch. Who would donate? #fyp#foryou#foryoupage#walmart#gofundme♬ original sound - BugBoys

McCarthy schreef op de GoFundMe-pagina dat hij geïnspireerd was geraakt door een andere Tiktokker. Deze zamelde ook geld in voor een werknemer van Walmart die niet in staat was om met pensioen te gaan. Hij ontmoette Marion toen hij batterijen kocht in de Walmart-vestiging in het stadje Cumberland.

"Ik wilde deze marineveteraan helpen, zodat hij de laatste jaren van zijn leven zijn kinderen in Florida kan bezoeken", aldus McCarthy. "Ervoor zorgen dat hij niet meer 8 uur per dag hoeft te staan, en dat hij de dingen kan doen die hij wil doen waar hij anders geen geld voor zou hebben."

Sinds Marion met pensioen ging, is er nog eens 12.500 dollar gedoneerd op de GoFundMe-pagina.

Volgens verslaggever David Kaplan van de zender Fox 5 is Marion inmiddels op bezoek geweest bij McCarty. De TikTokker nodigde de oud-kassamedewerker uit op zijn boerderij in Cumberland,

@bug_boys Butch says he hasn't driven a 4 Wheeler in 30 years #fyp#foryou#foryoupage#foryourpage#fy#fypage#4wd#honda#bugboys#retirement#TikTokWalmartRetiree#walmart♬ original sound - BugBoys

Marion is vooral van plan om het rustig aan te doen, meldt Fox 5. "Hij zegt dat hij vooral met een biertje bij de rivier wil zitten en van het leven wil genieten. Iets wat hij nu kan doen", zegt Kaplan.