Bioscopen hebben lastige jaren achter de rug. Door de coronapandemie moesten ze de deuren tijdelijk sluiten, met ontslagrondes als gevolg. Streamingdiensten als Netflix profiteerden juist van de lockdowns.

Dit jaar probeert bioscoopketen Pathé terrein te heroveren. Hiervoor investeert het fors in de 29 theaters in Nederland, zegt financieel directeur Bart van Rooij tegen CFO.nl. Denk aan het vervangen van de stoelen door nog grotere en comfortabelere exemplaren. Ook blijft de keten nieuwe technologische innovaties invoeren, zoals 4DX. Hierbij bewegen de stoelen tijdens de film en zijn er weersimulaties in de zaal.

Tegelijkertijd probeert Pathé minder afhankelijk te worden van de ticketverkoop. Dit doet het onder andere door zich te profileren als algemene ontmoetingsplek, in plaats van enkel een filmpaleis, en door in te zetten op video on demand met Pathé Thuis.

LEES HIER het hele artikel bij CFO.nl: Bart van Rooij (CFO Pathé): “Zeg nou eerlijk – een film als Top Gun moet je toch gewoon in de bioscoop zien?”