Nederlandse leden van Netflix moeten oppassen. Criminelen versturen mails die zogenaamd van de streamingvideodienst zijn, waarin wordt gerept van onbetaalde facturen.

De boodschap luidt dan: “Uit onze administratie blijkt dat van de hieronder genoemde openstaande factuur van [bedrag] nog niet is voldaan. Uw account is tijdelijk geblokkeerd vanwege een probleem met de betaling. Netflix kan uw bedrag niet incasseren. Wij verzoeken u daarom vriendelijk uw openstaande bedrag z.s.m te betalen. Nadat de betalingsgegevens zijn bijgewerkt, kunt u Netflix blijven kijken.”

Onder aan de mail staat het juiste Nederlandse telefoonnummer van Netflix, maar het gebruikte e-mailadres is niet dat van het videobedrijf. Onderstaand screenshot laat zien dat er een kleine ’typo’ in het verzendadres zit: [email protected] (dubbele i).

netflix-phishing

Begin dit jaar meldde de fansite Netflix Nederland dat er phishingmails in omloop waren die suggereerden dat er een abonnement was afgesloten, met het doel om bankgegevens te verkrijgen.

Netflix gaf aan dat er in Nederland alleen mails worden verstuurd met het e-mailadres [email protected].

LEES OOK: Hoe Netflix straks weet wat jij wilt zien als je de tv aanzet