• Volwassen bezoekers van een speurtocht naar paaseitjes in een Amerikaans shoppingcentrum duwden kinderen aan de kant om als eerste paaseitjes te kunnen bemachtigen.
  • De organisatoren van het evenement spraken in een inmiddels verwijderd Facebook-bericht hun afschuw uit over dit “absoluut onacceptabele gedrag”.
  • Volwassenen mochten überhaupt geen paaseitjes oprapen, volgens de regels die liefst anderhalf uur lang waren uitgelegd.
  • Lees ook: Wat is Pasen en waarom is Goede Vrijdag niet voor iedereen een vrije dag?

Een Amerikaans shoppingcentrum in de staat Ohio organiseerde onlangs een speurtocht naar paaseitjes, maar dat liep nogal uit de hand. Volwassenen bleken kinderen “opzij te duwen” om als eerste de paaseitjes te kunnen bemachtigen, meldden lokale media.

Het shoppingcentrum heeft inmiddels publiekelijk excuses gemaakt voor dit “absoluut onacceptabele gedrag” van zijn bezoekers.

“Sommige kinderen bleven met lege handen achter”, schreef shoppingcentrum The Greene Town Center uit de stad Dayton maandag in een inmiddels verwijderd excuses op Facebook.

De organisatoren waren “zeer boos over de uitkomst van de Egg Hunt, en over de manier waarop zij zijn behandeld door leden uit de gemeenschap aan het einde van het evenement”, schreef het bedrijf volgens WKEF News op de sociale netwerksite.

Speurtocht naar paaseieren: anderhalf uur uitleg

De organisatie had meer dan tweeduizend eieren verstopt en er waren meer dan 100 prijzen te vergeven, aldus het bericht. Het team had liefst anderhalf uur de tijd genomen om de regels van het spel uit te leggen. Die impliceerden dat 1- en 2-jarigen eerst mochten zoeken, gevolgd door 3- en 4-jarigen en daarna de rest van de bezoekers.

Ook mochten de volwassenen volgens de regels geen eieren oprapen. Toch deden velen van hen dit wel, zagen de organisatoren tot hun afgrijzen.

De organisatoren ervoeren problemen met "crowd control", schreef het bedrijf in de verwijderde Facebook-post. De organisatoren moesten deelnemers herhaaldelijk vragen een stap terug te doen. Ook zagen ze tot hun schrik dat sommige deelnemers anderen aan de kant duwden.

De organisatoren zijn teleurgesteld in de uitkomst van het evenement, zo sloot het bedrijf zijn bericht af. Wel bedankt het bedrijf alle mensen die mee hadden gedoneerd aan de prijzen.

LEES OOK: Gekookt ei voor Pasen? Dat wordt peperduur