Orkaan Irma raast woensdag door het Caribisch gebied, maar Virgin-oprichter Richard Branson blijft zitten waar-ie zit: op zijn privé-eiland Necker Island.

“Ik zal met mijn team op Necker zijn, net als de drie eerdere keren dat we een orkaan hebben meegemaakt in de afgelopen dertig jaar”, schrijft de miljardair in een blog.

Necker is een van de meer dan vijftig eilanden die deel uitmaken van de Britse Maagdeneilanden. De orkaan van categorie 5 trekt naar verwachting direct over het privé-eiland van Branson. De windsnelheden zullen oplopen tot 300 kilometer per uur.

Maar Branson zit veilig binnen. “Op Necker hebben we erg stevige gebouwen neergezet die extreme weersomstandigheden aan moeten kunnen”, aldus de Britse ondernemer. “Al kan bijna niets een orkaan van categorie 5 weerstaan.”

De Britse Maagdeneilanden zijn volgens Branson in het verleden meerdere keren getroffen door een orkaan. Hij roept de inwoners op een veilig onderkomen te zoeken en de orkaan niet te onderschatten.

Lees ook op Business Insider

Ook sprak Branson zijn zorgen uit over de wilde dieren op de eilandengroep, waar onder meer flamingo’s, maki’s, rode ibissen en andere bijzondere diersoorten te vinden zijn. “Hopelijk kunnen alle mensen en dieren een veilige plek vinden de komende dagen.”

Branson heeft immens ontzag voor de verwoestende kracht van orkanen. “Het klinkt misschien gek, maar ik vind orkanen een van de wonderen der natuur”, schrijft hij. “Het is de natuur op zijn wreedst. De kracht van de golven die tegen de rotsen slaan, de onheilsspellende stilte in het oog van de orkaan en dan de voortrazende wind, de bliksem en de regen.”

Tot slot roept Branson op om meer te doen tegen de opwarming van de aarde. “Orkanen worden steeds krachtiger door klimaatverandering. En die wordt veroorzaakt door de mens, zoals veel experts al hebben geconcludeerd. De schade die orkaan Harvey heeft aangericht in Texas is enorm. Dat is opnieuw een aanwijzing dat we te weinig doen om deze enorme uitdaging aan te pakken.”

LEES OOK: 8 boeken die je volgens Richard Branson gelezen moet hebben