De online bank Openbank begint met een brokerage dienst in Nederland voor particuliere beleggers.

De dochter van de Spaanse grootbank Santander gaat daarmee de concurrentie aan met partijen als DeGiro, Bux en Binck.

Openbank biedt toegang tot 4.000 aandelen en 800 ETF’s en je kunt daarbij eventueel gebruik maken van de Robo-Advisor om je portfolio te laten beheren.

Openbank, de online dochter van de Spaanse bankreus Santander, begint ook als online broker in Nederland. De bank kwam begin dit jaar naar Nederland en is het antwoord van de Spaanse moedermaatschappij op neobanken als Bunq, Revolut en N26.

Met de nieuwe dienst gaat de online bank nu ook de strijd aan op het gebied van beleggingsdiensten met brokers zoals DeGiro, Bux en Binck. Klanten kunnen aandelen en ETF’s verkopen via de website en de app van Openbank, zo werd donderdag bekend.

De bank biedt naar eigen zeggen toegang tot het verhandelen van meer dan 4.000 aandelen in 25 markten en 800 ETF’s.

“Het beleggingsplatform stelt onze klanten in staat om zelf beslissingen te nemen, om een kick-start te maken in de aandelenhandel”, zegt Gonzalo Pradas, Chief Investment Officer, over de nieuwe dienst.

Automatisch portfoliobeheer met duurzame beleggingen

Openbank wil een 100 procent online bank zijn. Daar past ook het aanbieden van diensten als online broker bij, stelt de bank in een persverklaring.

Voor aankomende beleggers die zich liever nog laten adviseren door beursexperts van BlackRock en Santander Asset Management, biedt Openbank een automatische beleggingstool aan.

Met een minimale investering van 500 euro past deze 'Robo-Advisor' de beleggingsstrategieën regelmatig automatisch aan de marktbewegingen aan. De robo-adviseur richt zich daarbij op duurzame fondsen, stelt de bank.

"Met dit beleggingsplatform stellen we onze klanten in Nederland in staat om met eenvoudige en duidelijke oplossingen zelf aan de slag te gaan om een kapitaal voor later op te bouwen", zegt Nicci de Haas, directeur voor de Nederlandse markt bij Openbank.

LEES OOK: De Spaanse bankgigant Santander lanceert een nieuwe digitale bank in Nederland – en belooft 1% spaarrente het eerste halfjaar