Het Nederlandse online veilinghuis Catawiki heeft een investering van 150 miljoen euro gekregen.

Het geld komt van investeringsmaatschappij Permira en een bestaande aandeelhouder.

Catawiki specialiseert zich in online veilingen van zeldzame objecten en wil zijn gebruikersbestand in Europa vergroten.

Het Nederlandse online veilinghuis Catawiki heeft een investering van 150 miljoen euro binnengehaald. De geldschieter is het Growth Opportunities Fund van investeerder Permira.

Het geld van de financieringsronde, waar ook de Amerikaanse investeringsmaatschappij Accel als aandeelhouder aan deelnam, gebruikt Catawiki om zijn gebruikersbestand te laten groeien. Daarvoor zal het onder meer investeren in technologie, marketing en het inhuren van meer experts in heel Europa. Ook wordt het geld gebruikt om vroege investeerders en werknemers te belonen.

Catawiki begon in 2008 als een online dienst waar verzamelaars stripboeken en postzegels konden kopen en verkopen en is sindsdien uitgegroeid tot een veilingsite voor bijzondere objecten. Sieraden, horloges, interieur en decoratie en kunst zijn momenteel de populairste objecten.

Voor heel 2020 verwacht Catawiki winstgevend te zijn, aldus topman Ravi Vora in een toelichting tegenover The Financial Times.

Indiase CEO zette Catawiki weer op de rails

Medio dit jaar gaf topman Ravi Vora van Catawiki tegen Business Insider aan het online veilinghuis in de eerste vier maanden al winstgevend was, na een verlies van 4,6 miljoen euro in 2019.

De coronacrisis heeft de groei zeker versneld, gaf de Indiase topman toe. Mensen zijn langer thuis en hebben meer tijd om bij Catawiki te snuffelen naar postzegels, stripboeken, modeltreinen of zeldzame kunstobjecten. En meer verkopers bieden hun spullen online aan door de tijdelijke sluiting van antiquariaten, handelsbeurzen en rommelmarkten.

Dat Catawiki daarvan profiteert, komt door de veranderingen die Vora samen met zijn managementteam heeft doorgevoerd. Hij transformeerde het online veilinghuis van een geldverbrandende groeibriljant in een gestroomlijnde winstmachine. Al was dat helemaal niet de bedoeling toen hij aan de slag ging voor het Nederlandse bedrijf.

Lees het volledige interview van Business Insider met CEO Ravi Vora van Catawiki