Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Kleine bedrijven krijgen €100 miljoen voor zonnepanelen
  • Groep huurders zet zelf een duurzame wooncoöperatie op via crowdfunding
  • Nike maakt speciale schoen waar de helden van de zorg de hele dag op kunnen staan
BI_OndernemersVooruitgang_v1 (1)

 

1. Kleine bedrijven krijgen €100 miljoen voor zonnepanelen

De regeringscoalitie wil 100 miljoen euro beschikbaar stellen om ervoor te zorgen dat ook kleine bedrijven profiteren van ‘groene’ subsidies. De bakker en de fietsenmaker vallen nu nog vaak tussen wal en schip. Geld komt nu nog te vaak bij grote organisaties terecht, vinden de partijen.

CDA-Kamerlid Agnes Mulder wil dat ook kleine bedrijven snel de vruchten kunnen plukken van investeringen in zonnepanelen. Het extra geld moet die duurzame inspanningen van kleine ondernemers nu aantrekkelijker maken.

2. Groep huurders zet zelf een duurzame wooncoöperatie op via crowdfunding

Lees ook op Business Insider

Met een groep huurders samen een coöperatie vormen en je eigen woongebouw opzetten? Dat doen doen de huurders van wooncoöperatie De Warren. Zij kregen deze week toestemming om hun ambitieuze idee ook echt te gaan bouwen. Het wordt een 6-laags houten gebouw op het Amsterdamse Centrumeiland IJburg.

De buitenkant wordt gemaakt van gebruikt materiaal. Niet alleen de bouwmaterialen zijn bijzonder, het ontwerp bevat gemeenschappelijke faciliteiten en moet menselijk contact faciliteren. Dat zorgt er voor dat De Warren echt sámen leven wordt.

3. Nike maakt speciale schoen waar de helden van de zorg de hele dag op kunnen staan

Nike heeft een speciale schoen ontwikkeld om de ‘dagelijkse helden’ van onze maatschappij te helpen. De schoen is perfect voor lange dagen en speciaal gemaakt voor de fysiek veeleisende ‘staande’ werkdagen van dokters en verplegers. Uit onderzoek bleek namelijk dat verplegers vaak maar een uurtje kunnen zitten tijdens shifts van twaalf uur lang.

De Nike Air Zoom Pulse kun je met één hand aantrekken en is beschermd tegen vlekken met een speciale coating.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Een halvering van de veestapel is niet nodig om stikstof aan te pakken, zegt deze expert uit Wageningen