Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Startup GreenCycl helpt ziekenhuizen met hergebruik van mondkapjes
  • Bedrijf oprichten zonder bezoek aan de notaris
  • Nieuwkomer stort zich op inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

1. GreenCycl biedt recycling mondkapjes aan door sterilisatie met stoom

Ziekenhuizen staan te springen om mondkapjes in de strijd tegen het coronavirus. Daarbij kan recycling ook helpen. Startup GreenCycl van Bart van Straten biedt zijn kennis over het steriliseren van mondkapjes gratis aan voor ziekenhuizen.

Door gebruikte mondkapjes met stoom bij een temperatuur van 121 graden te verhitten, kunnen ze opnieuw ingezet worden. Een mondkapje kan zo vijf keer langer meegaan.

Ziekenhuizen kunnen zelf ruimtes inrichten voor sterilisatie van mondkapjes, maar GreenCycl doet dit ook op bestelling. Dat gebeurt tegen een tiende van de prijs van een nieuw mondkapje.

2. Online bedrijf oprichten met e-verificatie bij de notaris

Ondernemers met goede ideeën die een nieuw bedrijf willen oprichten, kunnen dat helemaal online doen. In samenwerking met notarissen biedt het platform Firm24 de mogelijkheid aan om een nieuw bedrijf helemaal online op te richten.

Probleem was tot nog toe dat startende ondernemers fysiek bij de notaris langs moesten om hun identiteit te bevestigen. Firm24 heeft als alternatief een online identificatietool ontwikkeld. Die maakt onder meer gebruik van een biometrische selfie. Notarissen zijn nu overtuigd dat dit even betrouwbaar is als fysieke identificatie.

3. Startup Lemonade start in Nederland met transparante verzekeringspremie

Duidelijkheid over wat er met je maandelijkse verzekeringspremie gebeurt. Met die belofte is de Amerikaanse startup Lemonade donderdag van start gegaan in Nederland.

Lemonade biedt inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen aan voor 2 euro per maand. De startup onderscheidt zich naar eigen zeggen met een duidelijke verdeling van de premie: een vast bedrag is gereserveerd voor de kosten en winst, de rest is beschikbaar voor uitkering van eventuele claims.

Als er aan het eind van het jaar geld over is uit de claimpot doneert Lemonade dat aan een goed doel. Als verzekerde mag je een keuze maken uit een selectie van goede doelen, zoals het Nationaal Ouderenfonds, KiKa en KNGF Geleidehonden.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Dit zijn de beste tools om efficiënt thuis te werken met je team