Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Geen bedrijfskantine? De Buurtboer bezorgt bij werknemers thuis
  • Limburgs techbedrijf ontwerpt in no time betaalbaar beademingsapparaat
  • Leiderschapstips van Gilian Tans en Corinne Vigreux in de coroncrisis

1. Leverancier bedrijfslunches bedient werknemers thuis

Bedrijfscateraars merken dat werknemers massaal thuis zitten door de maatregelen om het coronavirus te beteugelen. Maar dat zorgt ook voor creatieve oplossingen. Zo is de leverancier van bedrijfslunches de Buurtboer ertoe overgegaan om lunches bij medewerkers thuis te bezorgen in plaats van op kantoor.

De Buurtboer werkt met lokale, ambachtelijke producten en wil die blijven aanbieden tijdens de huidige crisis. Daarmee zijn ook leveranciers van De Buurtboer geholpen, zoals BBrood, Frank’s Smoke House en Kari Crackers. Pakketten voor thuisbezorging zijn te bestellen in de Randstad.

2. Eenvoudig en betaalbaar beademingsapparaat van Limburgs techbedrijf

Het Limburgse techbedrijf Stogger heeft in samenwerking met het Radboud UMC in zeer korte tijd een beademingsapparaat voor coronapatiënten ontworpen. Voordeel is dat het apparaat eenvoudig gemaakt kan worden. De bediening gebeurt op basis van vrij beschikbare software.

De VentilatorPal kost maar 370 euro en kan zowel door professionals als individuen gebruikt worden. Stefan Dorssers van Stogger benadrukt dat het apparaat ook voor ontwikkelingslanden betaalbaar is. Het beademingsapparaat wordt momenteel getest en kan na certificatie in Nederland en Spanje in principe meteen in productie.

3. Topvrouwen van Booking.com en TomTom geven ondernemers advies

Topondernemers Gilian Tans en Corinne Vigreux dragen hun steentje bij om andere ondernemers te helpen tijdens de coronacrisis. Tans is de voormalige CEO van Booking.com en Vigreux is medeoprichter van navigatiebedrijf TomTom. Donderdag gaven Tans en Vigreux tijdens een videocall van het Nederlandse platform Techleap antwoord op vragen van ondernemers.

Voor ieder bedrijf geldt dat zuinig zijn met geld dat je in kas hebt, essentieel is tijdens een crisis. Maar Tans en Vigreux benadrukten ook dat het essentieel is om werknemers duidelijk te maken waarom bepaalde beslissingen worden genomen. Zeker als het om lastige besluiten gaat.

Werknemers die zien dat je als leider een bedrijf door de crisis sleept, zijn volgens de topondernemers vaak extra loyaal als de moeilijke periode voorbij is.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Deze Amsterdamse startup ziet explosieve groei van digitaal examenonderwijs – ook al is 2020 uniek met het schrappen van de eindexamens