Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Startup Iron Roots wil plastic verbannen uit sportkleding
  • Zo wil de grootste bloemenveiling van Nederland z’n milieu-impact verkleinen
  • Je hoeft niet meer naar de apotheek dankzij deze recepten-app

 

1. Iron Roots wil plastic verbannen uit sportkleding

Plastic verbannen uit sportkleding. Dat is het doel van de startup Iron Roots van drie jonge Nederlandse ondernemers. Zij maken sportkleding op basis van plantaardige materialen zoals hennep en eucalyptus.

Plasticvrije sportkleding is volgens Iron Roots beter voor het milieu, omdat er bij het wassen geen microplastics vrijkomen die in de natuur kunnen belanden.

Tegen Sprout zegt Erik de Groot van Iron Roots dat zijn bedrijf mikt op sportkleding die duurzaam en tijdloos is, zodat de kleding lang meegaat. Iron Roots verkoopt al sportshirts en breidt het assortiment in maart uit met joggingbroeken en hoodies.

Lees ook op Business Insider

2. Zo wil de grootste bloemenveiling van Nederland z’n milieu-impact verkleinen

De Nederlandse sierteeltsector is een grootverbruiker van energie. Veilinghuis Royal FloraHolland wil de CO2-impact van de branche drastisch terugdringen met twee belangrijke initiatieven. Dat meldt Business Insider. Zo verduurzaamt het veilinghuis het stroomverbruik van koelcellen voor bloemen met de aanleg van tienduizenden zonnepanelen op de eigen daken.

Daarnaast zet Royal FloraHolland in op geothermie als warmtebron voor het conserveren van planten. Een 2,5 kilometer diep reservoir gaat zorgen voor duurzame verwarming met grondwater.

3. Je hoeft niet meer naar de apotheek dankzij deze recepten-app

Drogisterijketen Etos en de online apotheek Thuisapotheek.nl zijn samen een initiatief gestart om medicijnen thuis te laten bezorgen. Hiervoor heeft Etos een speciale app gelanceerd. In eerste instantie gaat het om een pilot met zeven Etos-winkels.

Voordeel van thuisbezorging is dat patiënten niet speciaal naar een apotheek hoeven. Dat scheelt tijd en het komt tegemoet aan de groeiende behoefte aan privacy.

Wanneer iemand een recept krijgt voorgeschreven kan via de app worden aangegeven of een medicijn thuis moet worden bezorgd. Je kunt er ook voor kiezen medicijnen op te halen uit een beveiligde medicijnenkluis.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Het UWV zet in Utrecht een speciale coach in om medewerkers aan te sporen hun afval goed te scheiden