Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Groningse bedrijven komen met een digitaal alternatief voor evenementen en congressen
  • ABN AMRO doneert laptops zodat kinderen uit hulpbehoevende gezinnen ook hun huiswerk kunnen maken
  • Slimme doos van Nederlandse ontwerper houdt je pizza langer warm


 
1. Groningse bedrijven komen met een digitaal alternatief voor evenementen en congressen

De Groningse bedrijven EventInsight, Bano en MartiniPlaza hebben samen met aanmelder.nl uit Delft de handen ineengeslagen om offline evenementen zoals congressen tóch door te kunnen laten gaan. Via hun platform Let’s Get Digital bieden ze de evenementenbranche een online alternatief.

Volgens Ruben Haring van EventInsight gaat het daarbij om méér dan alleen om een livestream: “We willen bezoekers echt een congreservaring geven.” De evenementen worden daarom virtueel aangekleed in de eigen huisstijl, er is een check-in met lobby, er worden pauzemomenten ingelast en face-to-face-meetings georganiseerd.

Ook kan er gewoon genetwerkt worden omdat er twee interactieve schermen zijn. Zo kun je op je laptopscherm bijvoorbeeld een keynote volgen terwijl je op je telefoon chat met medebezoekers.

2. ABN AMRO doneert laptops zodat kinderen uit hulpbehoevende gezinnen ook hun huiswerk kunnen maken

Thuis onderwijs volgen is niet voor iedereen even makkelijk. Veel gezinnen komen deze dagen in de problemen omdat ze geen of niet voldoende apparaten in huis hebben waarop kinderen hun huiswerk kunnen maken.

ABN AMRO schiet nu te hulp door 2.000 laptops die eerder zijn gebruikt door personeel van de bank te schenken aan het Jeugdeducatiefonds. Deze stichting verdeelt ze onder scholen in achterstandswijken die er vervolgens voor zorgen dat de laptops worden uitgeleend aan kinderen die ze het meeste nodig hebben.

Onderwijsminister Slob heeft ook aangekondigd 2,5 miljoen euro uit te trekken om leerlingen uit kwetsbare gezinnen te voorzien van een laptop of tablet.

3. Slimme doos van Nederlandse ontwerper houdt je pizza langer warm

En tenslotte: goed nieuws voor mensen die niet van koude pizza’s houden. Ton Kooiman (65) bedacht een doos waarin de Italiaanse lekkernij langer warm blijft. Door een ingenieus systeem met een luikje en een draaischijf kun je elke keer een stuk pizza pakken zonder meteen de hele doos open te doen.

De instrumentenmaker kwam op het idee van de Cartonney Box toen hij in de winter in zijn atelier aan het werk was. Om te voorkomen dat de pizza die hij besteld had te snel afkoelde, knipte hij een luikje in de doos.

“Dat werkte al best goed, alleen moest ik toch een paar keer de doos openen om de pizza te draaien waardoor ik op het idee van de ingebouwde draaischijf kwam”, vertelt hij aan het AD. Enkele groothandels hebben inmiddels interesse getoond in zijn ontwerp.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Deze Amsterdamse startup ziet explosieve groei van digitaal examenonderwijs – ook al is 2020 uniek met het schrappen van de eindexamens