Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Website rekent uit of je voldoende toiletpapier hebt voor quarantaine
  • Belgisch biotechbedrijf helpt coronavirus om zeep met bacteriën uit het bos
  • Vraag naar coronavlaggen voor goed doel geëxplodeerd

 

1. Website rekent uit of je voldoende toiletpapier hebt voor quarantaine

Hoeveel meer toiletpapier zal je dagelijks gebruiken tijdens de coronapandemie? Die vraag stelden softwareontwikkelaar Ben Sassoon en kunstenaar Sam Harris uit Londen.

Ze hebben de website How much toilet paper gelanceerd die uitrekent hoelang je met een voorraad toiletpapier kunt doen. Dat voorkomt dat mensen misgrijpen als ze hun billen willen afvegen en mogelijk ook onnodig hamsteren.

Op basis van het aantal rollen dat je hebt en het toiletbezoek per dag, rekent de site uit hoeveel dagen je voort kunt met een voorraad. Voor een preciezere berekening vul je bij advanced options het aantal stuks papier per rol in en hoeveel je er gebruikt per veeg.

Ook kun je er het aantal dagen in quarantaine invullen. Volgens de makers is de site al 5 miljoen keer bezocht. Gemiddeld gebruikt iemand 500 procent méér toiletpapier in quarantaine.

2. Belgisch biotechbedrijf helpt coronavirus om zeep met bacteriën uit het bos

Het Belgische bedrijf BioOrg maakt al tien jaar een product waar nu grote vraag naar is vanwege het coronavirus. Het schoonmaakmiddel Aero bevat goede bacteriën uit het bos. Door het in een ruimte te vernevelen wordt een beschermlaagje van levende organismen gevormd, bijvoorbeeld op een deurklink.

Op die manier kan onder meer het coronavirus erg moeilijk hechten. Onderzoek suggereert dat het coronavirus veel langer overleeft op materialen dan in de lucht. Onlangs zijn onder meer basisscholen en een gemeentehuis in België behandeld.

“Normaliter hebben we op dagbasis zo’n tien aanvragen. Dat is nu een veelvoud”, zei CEO Koen de Koster tegen Business Insider. Hij benadrukt dat hij de prijs van zijn producten niet heeft opgeschroefd vanwege de crisis. “We zijn geen opportunisten maar weten dat ons product kan helpen”, aldus De Koster.

Overigens beschermt het product van BioOrg niet tegen virusoverdracht via de handen, hoesten en niezen. De richtlijnen van de overheid moeten dus nog steeds worden gevolgd als een ruimte behandeld is.

3. Vraag naar coronavlaggen voor goed doel geëxplodeerd

De speciale coronavlaggen van de Dokkumer Vlaggen Centrale is geëxplodeerd. Het gaat om duizenden bestellingen waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis gaat. “De webshop stond brand”, zegt algemeen directeur Robert Jan Hageman tegen persbureau ANP.

De vlaggen worden gezoomd door honderden dames maar inmiddels is ook een kantoormedewerker achter de naaimachine gekropen. Op de vlag staan twee klappende handen in een hart afgebeeld en de tekst ‘Met elkaar, voor elkaar’. Onder meer particulieren, bedrijven en ziekenhuizen hebben een bestelling gedaan.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Deze Amsterdamse startup ziet explosieve groei van digitaal examenonderwijs – ook al is 2020 uniek met het schrappen van de eindexamens