Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Connexion zet in op forse groei elektrische streekbussen
  • Incassobureau helpt daklozen in Eindhoven aan schuldenvrije toekomst
  • Nederlandse startup krijgt €1 miljoen om met olifantsgras cement, plastic en papier te vervangen
BI_OndernemersVooruitgang_v1 (1)


 
1. Connexion bestelt 156 elektrische streekbussen voor 156 miljoen euro

Vanaf eind volgend jaar rijden er een stuk meer elektrische streekbussen door Nederland. Connexxion heeft namelijk 156 van deze bussen besteld – voor een totale waarde van 130 miljoen euro. Dat meldt Het Parool.

De elektrische bussen zullen vooral worden ingezet in de regio’s rond Amsterdam en Haarlem. De inzet moet bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

2. Incassobureau helpt daklozen in Eindhoven aan schuldenvrije toekomst

Bij incassobureaus denken de meeste mensen aan boze mannen die op deuren bonken om geld te eisen, maar het kan ook anders. Het bureau Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders heeft het afgelopen jaar samen met een aantal andere partijen daklozen met schulden geholpen om hun financiën weer op orde te krijgen. Dat deden ze onder meer door schulden af te kopen en om te zetten in één grote, renteloze lening. Dat scheelt bij de mensen zelf een hoop stress en het zorgt er uiteindelijk ook voor dat schuldeisers meer terugbetaald krijgen. De pilot zou maar een jaar lopen, maar was zo'n groot succes dat hij nu wordt uitgebreid.

3. Nederlandse startup krijgt €1 miljoen om met olifantsgras cement, plastic en papier te vervangen

Dan nog wat duurzaam nieuws van eigen bodem: de startup Vibers krijgt 1 miljoen euro van onder meer de Postcode Loterij om met olifantsgras cement, plastic en papier te vervangen. Dat schrijft Sprout.

Cement is wereldwijd een van de grootste veroorzakers van CO2-uitstoot en met olifantsgras zou die uitstoot flink omlaag gebracht kunnen worden. Het spul groeit namelijk ontzettend snel en neemt daarbij vier keer meer CO2 op dan een vergelijkbaar gebied met bomen. De startup plantte tot nu toe zelf olifantsgras, onder meer op braakliggende terreinen, en wil met het spul cement, plastic en papier op termijn honderd procent duurzaam maken.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Je boodschappen zitten straks niet meer in plastic verpakt, maar in olifantsgras – dankzij deze Zuid-Hollandse ondernemer