De Russische oligarch Roman Abramovitsj (49) is goed voor omgerekend 7,9 miljard euro. Daarmee is hij op 138 mensen na de rijkste persoon ter wereld, aldus Forbes.

Deze maand kondigde hij samen met zijn vrouw Daria Zjoekova (36) aan dat de twee na tien jaar huwelijk gaan scheiden.

Het stel heeft twee kinderen, gezamenlijke bedrijven in Rusland, een uitgebreide kunstcollectie, een enorm huis in New York en nog een hele rits meer aan zaken die dit de duurste scheiding ooit kunnen maken.

Neem een kijkje in het leven van de twee:


Abramovitsj en Zjoekova hielden hun huwelijk een aantal jaar geheim. Het stel werd in de media vaak ‘vriend en vriendin’ genoemd na hun ontmoeting in 2005. In 2015 liet Zjoekova aan zakenkrant The Wall Street Journal weten dat de twee “een paar jaar” na hun ontmoeting zijn getrouwd.

abramovich-and-zhukova-kept-their-marriage-a-secret

Bron: Wall Street Journal


In 2010 kocht Abramovitsj dit jacht. De Eclips van 212 miljoen euro, het derde grootste jacht ter wereld.

in-2010-abramovich-purchased-his-yacht-the-250-million-eclipse

Bron: ForbesSuper Yacht


De boot speelde een belangrijke rol bij de geboorte van het tweede kind van het koppel, Leah Lou, in 2013. Om ervoor te zorgen dat het kind in New York werd geboren, werd de boot voor anker gelegd in de rivier de Hudson en bleef daar twee maanden. Forbes rekende uit dat de bevalling honderden miljoenen heeft gekost.

the-boat-played-an-integral-role-in-the-birth-of-the-couples-second-child-leah-lou-in-2013

Bron: Forbes


Abramovitsj heeft een gepersonaliseerde Boeing 767, een vloot luxe auto’s, een landgoed in Aspen, een huis van 66 miljoen euro op Manhattan en een huis van 55 miljoen euro in Londen.

other-assets-abramovich-reportedly-owns-include-a-private-customized-boeing-767-jet

Bron: The Daily RecordTelegraphWSJThe Daily Mail 


Abramovitsj is ook eigenaar van voetbalclub Chelsea.

abramovich-is-also-the-owner-of-the-chelsea-football-club


Van 2003 tot 2008 was Abramovitsj de gouverneur van de Russische regio Chukotka. Gedurende die tijd spendeerde hij 1,1 miljard euro van zijn eigen geld aan de regio. Tot 2005 was zijn eigen oliebedrijf Sibneft gevestigd in het gebied, totdat hij het bedrijf verkocht aan Gazprom.

from-2003-to-2008-abramovich-was-the-governor-of-the-russian-region-of-chukotka

Bron: Russia Today


Ex-vrouw in spe Zjoekova zat de afgelopen jaren ook niet stil. Ze is de oprichter van Garage Magazine, dat op dit moment eigendom is van Vice Media. Daarnaast is ze ook mede-oprichter van kunststartup Artsy.

dasha-zhukova-is-the-founder-of-garage-magazine

Bron: Page Six


Samen begonnen ze Garage Museum van de Moderne Kunst in Moskou en het cultuurcentrum New Holland Island in Sint-Petersburg.

together-the-couple-co-founded-both-the-garage-museum-of-contemporary-art


Het koppel heeft aangegeven dat ze de scheiding vriendelijk laten verlopen. “We moeten toch samen onze twee kinderen opvoeden. Daarnaast zullen we ook samen blijven werken als de oprichters van Garage Museum voor de Moderne Kunst in Moskou en cultuurcentrum New Holland Islang”, zo gaven ze aan tegen Page Six.

the-couple-has-made-public-comments-that-the-split-is-amicable

Bron: Page Six


Toch wordt de scheiding verschrikkelijk duur. Er zijn nog geen cijfers bekend gemaakt, maar de vorige scheiding van Abramovitsj in 2007, met zijn toenmalige vriendin Irina, kostte hem 254 miljoen euro. Het was de tweede duurste scheiding óóit.

but-the-divorce-will-still-be-expensive

Bron: The Guardian, The Telegraph


LEES OOK: Deze 15 excentrieke miljardairs beheersen het Britse voetbal – zo vergaarden ze hun rijkdom