Premium content ophalen
  • Wie een occasion rijdt, weet ook dat tweedehands auto’s onverwachte kosten voor reparatie en onderhoud met zich mee kunnen brengen.
  • Verzekeraar Aon biedt een nieuwe mogelijkheid je als consument hiertegen te verzekeren.
  • Business Insider bekeek hoe zo’n verzekering zich verhoudt ten opzichte van de verwachte onderhoudskosten volgens de autotool van de ANWB.

Tweedehandsauto’s zijn nog steeds enorm in trek. We willen ons wel blijven verplaatsen, maar met een mondkapje in een volle trein gaat ons weer net iets te ver. Een nieuwe auto is dan vaak een relatief hoge uitgave, terwijl een occasion net uit kan.

Wie een occasion rijdt, weet ook dat aan tweedehands het nadeel kan kleven van de onverwachte kosten voor reparatie en onderhoud. Dat zie je ook terug bij de populariteit van private lease, waarbij je voor relatief nieuwe auto’s een maandbedrag betaalt en verder grotendeels geen omkijken hebt naar kosten voor onderhoud en reparatie.

Bij verzekeraar Aon willen ze die lijn doortrekken naar occasions. Maandag maakte Aon bekend voor occasions een zogenoemde CareToDrive-verzekering aan te bieden.

Premium content ophalen