De NOS experimenteert met de inzet van Google Glass. Bezitters van de bril kunnen in de toekomst via een app het radionieuws via Google Glass horen.

De verslaggevers gaan zelf ook met Google Glass op pad om nieuwsitems op te kunnen nemen en direct online te kunnen zetten. Dit gaat gebeuren met een Google Glass Reporter app.

De apps zijn ’te zijner tijd’ te downloaden, zo meldt de NOS op haar weblog.

De omroep organiseerde eind april een Google Glass Developers Day. “De afgelopen maandag ging helemaal op aan het brainstormen en ontwikkelen van toepassingen voor Google Glass”, aldus de NOS. Ook nieuwssite NU.nl hield begin dit jaar een vergelijkbare dag om te experimenteren met de Google-bril.

Bril kost ruim 1000 euro

Waarom de NOS nu al inzet op Google Glass is niet duidelijk. Vooralsnog zijn er slechts tientallen Nederlanders in het bezit van de bril, die officieel alleen in de Verenigde Staten te koop is.

Google Glass zal later dit jaar naar verwachting verkrijgbaar zijn in Nederland. Of dit tot grote aantallen Glass-bezitters gaat leiden is nog maar de vraag: de gadget kost meer dan 1000 euro.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl