• Noord-Koreanen moeten meebetalen aan snoepgoed dat de overheid produceert voor kinderen.
  • Kinderen in Noord-Korea krijgen geschenken vanwege de verjaardag van dictator Kim Jong-un.
  • Noord-Korea gaat gebukt onder een zware voedselcrisis, iets wat zelfs de Noord-Koreaanse regering toegeeft.
  • Lees ook: Noord-Korea fokt zwarte zwanen in strijd tegen hongersnood.

Lokale overheden in Noord-Korea eisen dat burgers betalen voor de ingrediënten van snoepgoed, nu het land zich voorbereidt om op tijd snoep te produceren voor de verjaardag van dictator Kim Jong-un, meldt Radio Free Asia, onder verwijzing naar twee niet nader genoemde lokale bronnen.

Ambtenaren in sommige gebieden hebben een belasting opgelegd aan elk huishouden, zodat hun overheden ingrediënten voor snoep kunnen kopen, zoals meel en suiker, meldde een bron uit de provincie Noord-Pyongan aan RFA.

De bron zei dat gezinnen in sommige regio’s ook is gevraagd een ei te doneren voor de snoepmakerij, waardoor er een tekort aan eieren is ontstaan op de markten.

Noord-Koreanen zouden er niet blij mee zijn dat hen is gevraagd mee te helpen, aldus een bron aan RFA. “Inwoners zijn boos dat de autoriteiten in deze tijden de zakken van het volk leeghalen om snoep voor kinderen te maken, zogenaamd voor de verjaardag van Kim Jong-un”, zei hij.

Elke provincie is verantwoordelijk voor de productie en distributie van de snoepjes, schrijft de nieuwswebite

De traditie van de "verjaardagssnoepjes" gaat terug tot het bewind van Kim Il Sung, de eerste dictator van het regime en de grootvader van Kim Jong-un, die in 1994 overleed, aldus DailyNK. De verjaardag van Kim Jong Un valt op 8 januari (hoewel er onenigheid is over het geboortejaar).

Noord-Korea wordt geconfronteerd wordt met een zware voedselcrisis waarvan zelfs Kim toegaf dat die voor problemen zorgt.

LEES OOK: Noord-Korea fokt en slacht zwarte zwanen om hongersnood tegen te gaan