Door de omvangrijke stroomstoring zijn diverse supermarkten in Noord-Holland momenteel gesloten. Voor de koelcellen is voor ongeveer twee uur een noodvoorziening, maar kassa’s en scanners werken niet meer. 

Dat meldt een woordvoerder van  Albert Heijn tegenover Z24.

Om hoeveel winkels van Albert Heijn  het precies gaat wordt op dit moment uitgezocht. Er zijn op dit moment echter meerdere winkels niet te bezoeken als gevolg van de storing bij Tennet, de eigenaar van het hoogspanningsnet.

Aangezien er geen sprake is van een noodstroomvoorziening, kunnen supermarkten niks anders doen dan de deuren voorlopig te sluiten.

Hoelang de winkels gesloten blijven is even afwachten. “Ik ben bang dat Albert Heijn verantwoordelijk is voor de potjes pindakaas en dat andere bedrijven verantwoordelijk zijn voor de stroomvoorziening”, aldus de woordvoerster van ’s Nederlands grootste supermarktketen.

Plus supermarkten

Bij een andere supermarktketen is men ook vooral aan het afwachten. Volgens een woordvoerder van Plus is er sprake van een stroomuitval bij iets meer dan tien van hun winkels. Op elke locatie is een crisisteam samengesteld met vertegenwoordigers van alle afdelingen die de situatie voortdurend in de gaten houden.
Hoe groot de schade zal zijn is onbekend. Dat is echt afhankelijk van hoe lang de storing nog gaat duren.   "Maar we zijn hoopvol", aldus de Plus.

 

 

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl